Πηνελόπη Πλάκα για Γιάννη Μπέζο: «Από την πρώτη στιγμή αντιλήφθηκα πως…»

Πηνελόπη Πλάκα

"Νομίζω πως όσοι είναι σε αυτόν τον χώρο και τον γνωρίζουν προσωπικά..."

Η Πηνελόπη Πλάκα, με συνέντευξη που δίνει στο περιοδικό Τηλέραμα και την Αθηνά Ζαχαράκη, μιλάει για τη συμμετοχή της στο σίριαλ «Πέτα τη φριτέζα» και τη συνεργασία της με τον Γιάννη Μπέζο.

Τι γεύση σάς αφήνει η «Φριτέζα»;

«Χαίρομαι πολύ που συμμετέχω σε μια σειρά από αυτές που δεν συνηθίζονται πια στην ελληνική τηλεόραση. Με υπέροχο σενάριο και εκπληκτικό καστ. Δεν είναι συνηθισμένο να μαζεύονται τόσο καλοί ηθοποιοί και να δίνουν απλόχερα αυτό το ωραίο αποτέλεσμα. Βλέπετε, υπάρχει πλέον τσιγκουνιά σε όλα».

Τσιγκουνιά που έχει να κάνει με την κρίση;

«Στην εποχή μας υπάρχει παντού τσιγκουνιά: σε εργασία, συναισθήματα, φαντασία… Πιθανόν να έχει να κάνει και με την κρίση, η οποία μας έχει φοβίσει και μας έχει μετατρέψει σε καταθλιπτικούς. Και είναι κρίμα, γιατί είμαστε πολύ ωραίος λαός, με ξεχωριστή ιστορία και πολιτισμό. Είναι λάθος όλο αυτό».

Η πρακτική των καναλιών να «κόβουν» πολύ γρήγορα εκπομπές και σειρές που δεν κάνουν νούμερα σας αγχώνει;

«Καθόλου, γιατί ό,τι σπέρνεις θερίζεις. Από τη μια μεριά βέβαια είναι πολύ λυπηρό και στενάχωρο να χάνουν άνθρωποι τη δουλειά τους, από την άλλη όμως, αν πρόκειται για κάτι που δεν πάει καλά ή το προϊόν που παρουσιάζεται στον κόσμο δεν είναι ωραίο και “τίμιο”, γιατί ο παραγωγός ή το κανάλι να το κρατήσoυν;»

Τι σημαίνει για σας «τίμιο» προϊόν;

«Να δημιουργούμε έξυπνα και όμορφα παραμύθια, για να ταυτίζεται το κοινό. Προσωπικά, π.χ., βλέπω πολύ NETFLIX, έχω δει σχεδόν όλες τις σειρές του, και βλέποντάς τις αντιλαμβάνομαι πόση δουλειά πέφτει. Δουλειά, όχι αστεία…»

Η συνεργασία σας με τον Γιάννη Μπέζο, που έχει τη φήμη του… δύσκολου, πώς είναι;

«Εγώ αυτό το «δύσκολος» δεν το έχω δει. Αντιθέτως, από την πρώτη στιγμή αντιλήφθηκα πως πρόκειται για εξαιρετικό άνθρωπο. Και νομίζω πως όσοι είναι σε αυτόν τον χώρο και τον γνωρίζουν προσωπικά, γιατί μερικές φορές κάποιοι λένε απλώς για να λένε, μόνο τα καλύτερα έχουν να πουν γι’ αυτόν».