Πηνελόπη Πλάκα: «Έχω εικόνες με αίματα στα μάτια μου, φοβόμουν, χτυπούσε η καρδιά μου»

Πηνελόπη Πλάκα

"Αυτό το θέμα με συγκλονίζει" ομολογεί η Πηνελόπη Πλάκα σε συνέντευξη της.

Η Πηνελόπη Πλάκα παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό ΕΓΩ και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου με αφορμή τη συνέχιση της επιτυχημένης καθημερινής σειράς της ΕΡΤ, «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο». Μεταξύ άλλων, η γοητευτική πρωταγωνίστρια αναφέρθηκε από καρδιάς στα σχολικά της χρόνια και της εικόνες που την έχουν στιγματίσει.

Τελευταία βλέπουμε όλο και περισσότερα περιστατικά γυναικοκτονιών. Υπήρξε ποτέ κάποιος σύντροφός σου που προσπάθησε να καταπατήσει την αξιοπρέπειά σου;

Αυτό το θέμα με συγκλονίζει. Κάθε μέρα ξυπνάω με το βάρος του γιατί συμβαίνουν όλα αυτά τα πράγματα στην κοινωνία μας. Προσωπικά δεν έχω πέσει θύμα ενός τέτοιου περιστατικού. Παρόλα αυτά και εμείς οι ίδιοι έχουμε λειτουργήσει και σαν θύτες και σαν θύματα σε μικρά καθημερινά πράγματα. Είναι στο χέρι μας να αντιληφθούμε τι έχουμε κάνει λάθος, τι έχουμε κάνει σωστά, τι έχουμε δεχτεί και γιατί.

Αυτό το μάθημα πρέπει να μπει και στα σχολεία. Θυμάμαι στο σχολείο μου να χτυπάει το κουδούνι και να πηγαίνουν τα αγόρια να παίξουν ξύλο. Έχω εικόνες με αίματα στα μάτια μου, φοβόμουν, χτυπούσε η καρδιά μου. Πολλές φορές τα περιστατικά αυτά, όπως βλέπουμε στα κανάλια, καταλήγουν σε θάνατο. Πάντα υπήρχαν όλα αυτά, απλά τώρα οι άνθρωποι άρχισαν να μιλούν γι’ αυτά και να τα προβάλλουν. Η αλήθεια είναι σκληρή, αλλά πάντα οδηγεί στο φως.