Πέτρος Ιμβριος: «Ξεριζώθηκα, έχασα τον άνθρωπό μου, τις ρίζες μου»

Πέτρος Ίμβριος

"Τον έχασα τη Δευτέρα και την Παρασκευή έπρεπε να πάω να τραγουδήσω" ομολογεί ο Πέτρος Ιμβριος.

Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο Πέτρος Ιμβριος στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου την τρέχουσα εβδομάδα. Ο λαϊκός ερμηνευτής αναφέρθηκε, μέσα σε όλα, στις δύσκολες στιγμές που κλήθηκε να διαχειριστεί κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής του διαδρομής με κορυφαία την απώλεια του πατέρα του.

Έτυχε ποτέ να είχες κάποια απώλεια και να πρέπει να διασκεδάσεις τον κόσμο την ίδια μέρα;

Έχασα τον πατέρα μου τη Δευτέρα και την Παρασκευή έπρεπε να πάω να τραγουδήσω. Ήταν πολύ οδυνηρό… Ξεριζώθηκα, έχασα τον άνθρωπο μου, τις ρίζες μου. Είναι ορφάνια αυτό. Σκέφτηκα όμως ότι ο άνθρωπος που έχασα, θα ήθελε να με ακούσει να τραγουδάω, γιατί πάντα ήταν περήφανος γι’ αυτό που έκανα και που το όνομά του ακούστηκε σε όλη την Ελλάδα. Και τρία χρόνια να έκανα να τραγουδήσω δεν θα άλλαζε κάτι. Ο πατέρας μου είχε φύγει και θα τον αγαπώ μέχρι να πεθάνω. Αφού όμως τυχαίνει να είναι αυτή η δουλειά μου, έπρεπε να συνεχίσω.

Η απώλεια του μπαμπά σου ξεπερνιέται;

Μπορεί να γίνεται και πιο δύσκολη. Είναι το πρότυπό μας ο πατέρας μας, αλλά νομίζω καμία απώλεια δεν μαλακώνει με τον καιρό. Το βάζεις απλά σε ένα κουτάκι και σκέφτεσαι με αγάπη τα πράγματα που έκανες με τον άνθρωπο αυτό. Δεν υπάρχει μέρα που να μην θυμάμαι τον πατέρα μου και νιώθω ότι είναι μαζί μου ακόμα.