Πέθανε στα 66 του ο τραγουδιστής Juan Gabriel

Juan Gabriel

Οι μπαλάντες του πούλησαν εκατομμύρια δίσκους...

Έφυγε από τη ζωή στα 66 του χρόνια ο Μεξικανός τραγουδιστής Juan Gabriel. Ο καλλιτέχνης που μεσουράνησε στην σκηνή της λατινικής Αμερικής για περισσότερο από 40 χρόνια έφυγε έπειτα από καρδιακή προσβολή την Κυριακή.

[dfp_ads id=236982]

Συνθέτης και ερμηνευτής, γνωστός για τις ερωτικές μπαλάντες του, ο Gabriel επρόκειτο να τραγουδήσει σε συναυλία στο El Paso την Κυριακή όταν βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του.
Το πραγματικό του όνομα ήταν Alberto Aguilera, γεννήθηκε το 1950 σε μια φτωχή οικογένεια και κατάφερε να φτάσει να πουλά εκατομμύρια αντίτυπα των άλμπουμ του. O Juan Gabriel έχει το δικό του αστέρι στη λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ.

Μέσα από τα τραγούδια του και τις γεμάτες ενέργεια συναυλίες του διασκέδασε γενιές λατινοαμερικάνων φορώντας τις γιαλιστερές στολές των mariachi και ερμηνεύοντας τραγούδια όπως το «Querida» και το «Amor Eterno».
Στον θάνατο του Γκάμπριελ αναφέρθηκε και ο Μεξικανός πρόεδρος Enrique Peña Nieto μέσω ανάρτησης στο Twitter, στην οποία αναφέρει:
«Μια φωνή και ένα ταλέντο που εκπροσωπούσε το Μεξικό. Η μουσική του αποτέλεσε κληρονομιά για όλο τον κόσμο. Μας άφησε πολύ νωρίς. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη».