Πέθανε ο Michael Lonsdale – Είχε υποδυθεί τον θρυλικό Hugo Drax στην ταινία “Moonraker”

Michael Lonsdale

“Έφυγε” από τη ζωή στα 89 του χρόνια ο Michael Lonsdale.

Ήταν ο δαιμόνιος Hugo Drax, αντίπαλος του Τζέιμς Μποντ, Ρότζερ Μουρ, στην ταινία του 1979 “Επιχείρηση Μουνρέικερ”. Ο ηθοποιός Michael Lonsdale που ενσάρκωνε τον “κακό” έφυγε σε ηλικία 89 ετών από τη ζωή.

Ο Michael Lonsdale ως Hugo Drax ήθελε να αφανίσει την ανθρωπότητα αλλά τον εμπόδισε ο ανίκητος Τζέιμς Μποντ, στην ταινία που απογείωσε την δημοτικότητά του. Ερμήνευσε μοναδικά τον παράφρονα Hugo Drax που εκτόξευε σφαίρες με αέριο νεύρων από τον διαστημικό του σταθμό. Στόχος του να αποικίσει τον πλανήτη με τη δική του, ανώτερη φυλή.

Με αφετηρία τον πρωταγωνιστικό του ρόλο ως “τρελού επιστήμονα” απέναντι στον πράκτορα 007, ο Michael Lonsdale υποδύθηκε πολλούς και σημαντικούς ρόλους. Συγκεκριμένα, εμφανίστηκε σε περισσότερες από 180 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές μεταξύ των οποίων το θρίλερ “The Day of the Jackal”, η κινηματογραφική μεταφορά του βραβευμένου με Μπούκερ μυθιστορήματος του Kazuo Ishiguro “Τα απομεινάρια μιας μέρας”, αλλά και το “Μόναχο” του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Γεννημένος στη Γαλλία, με πατέρα Άγγλο και μητέρα Γαλλοϊρλανδή, ο Lonsdale σπούδασε ζωγραφική στο Παρίσι αλλά τελικά τον κέρδισε η υποκριτική.

Ήταν 24 ετών όταν υποδύθηκε τον παρθενικό θεατρικό του ρόλο για να συνεχίσει δυναμικά με δεκάδες συμμετοχές τόσο σε αγγλικές όσο και σε γαλλικές κινηματογραφικές παραγωγές.

Το 2011, μάλιστα, απέσπασε βραβείο Cezar Β΄ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία “Of Gods and Men”.