Περικλής Λιανός: «Όταν κατάντησε μόνο αλληλοεξόντωμα, είπα ότι δεν με αφορά»

Περικλής Λιανός

"Αυτό το κεφάλαιο έχει κλείσει" ξεκαθαρίζει ο Περικλής Λιανός.

Με αφορμή τις παραστάσεις «Καπετάν Μιχάλης» και «Ψυχών Λύτρωσις» παραχώρησε ο Περικλής Λιανός συνέντευξη στο περιοδικό My Tv και τη δημοσιογράφο Μαίρη Καράμπελα. Μέσα σε όλα, δε, ο αγαπημένος μας ηθοποιός αναφέρθηκε στην ενασχόληση με την πολιτική και τις φιλίες στον καλλιτεχνικό χώρο.

Παράλληλα με την υποκριτική έχετε ασχοληθεί και με τα κοινά. Παραμένετε ενεργός στην πολιτική;

Όχι, αυτό το κεφάλαιο έχει κλείσει, όπως και ο συνδικαλισμός. Ήμουν στο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΗ και παραιτήθηκα. Για μένα η ενασχόληση μου με τα κοινά σήμαινε συνάντηση ανθρώπων που πορεύονται για μια κοινή αλλαγή και όχι επιθυμία ο ένας να εξοντώσει τον άλλον για το κομματικό του όφελος. Όταν κατάντησε μόνο αλληλοεξόντωμα, είπα ότι δεν με αφορά.

Είναι εύκολο να υπάρξει αληθινή φιλά στον χώρο σας;

Εγώ έχω δημιουργήσει φιλίες που κρατάνε χρόνια και έχουν ως βάση τον αλληλοσεβασμό. Ο Χάρης Ρώμας, η Άννα Χατζησοφιά και ο Σπύρος Μπιμπίλας είναι φίλοι χρόνων. Δεν είναι εύκολο να υπάρξει αυτό σήμερα, γιατί είναι άλλες οι συνθήκες. Παλιά, που ξεκινούσαμε πρόβες τον Αύγουστο και παίζαμε τις παραστάσεις από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο και ανεβάζαμε οκτώ παραστάσεις κάθε εβδομάδα, ήμασταν σαν οικογένεια. Εκεί δημιουργούνταν φιλίες. Τώρα δύσκολα γίνονται τέτοιες σχέσεις. Είναι πολύ δύσκολο στο θέατρο να δημιουργηθεί μια αληθινή φιλία, γιατί είναι ένα ζηλιάρικο και ανταγωνιστικό επάγγελμα.