Περικλής Λιανός: «Μιλήσαμε μια ώρα και σε τρεις ώρες έπαθε εγκεφαλικό»

Περικλής Λιανός

"Αυτό με το οποίο έχω έρθει αντιμέτωπος, είναι κάτι σαν μεταφυσικό δεν ξέρω. Πολλές φορές πριν συμβεί κάτι νιώθω ότι θα γίνει. Σαν προαίσθημα" δήλωσε ο Περικλής Λιανός.

Ο Περικλής Λιανός μίλησε στο περιοδικό Λοιπόν και στον Ανδρέα Θεοδώρου για την σχέση του με την πίστη και την μεταφυσική εμπειρία που είχε ζήσει.

Είστε από τους ανθρώπους που καταφεύγουν στην πίστη τους στον Θεό για να ζητήσουν βοήθεια;

Όχι. Μου αρέσει και σέβομαι πολύ την παράδοση. Γι’ αυτό και όταν είχα πάει στο Άγιο Όρος που είναι μια μοναδική εμπειρία, μιλώντας με καλόγερους και τους είπα ότι δεν πιστεύω, μου απάντησαν μακάρι όσοι έρχονταν εδώ να συμπεριφέρονταν, όπως εσείς. Έμεινα άφωνος εκεί, μαγεύτηκα και τα παρακολουθούσα όλα με σεβασμό. Δεν θα πας στο Άγιο Όρος να προσβάλλεις και να κοροϊδέψεις τους ανθρώπους, αυτό είναι αλητεία. Το έβλεπα να το κάνουν πιστοί. Να μην σηκώνονται να πάνε στη Λειτουργία και διάφορα άλλα.

Έχετε βιώσει κάποιο θαύμα;

Αυτό με το οποίο έχω έρθει αντιμέτωπος, είναι κάτι σαν μεταφυσικό δεν ξέρω. Πολλές φορές πριν συμβεί κάτι νιώθω ότι θα γίνει. Σαν προαίσθημα. Όταν για παράδειγμα πέθανε ο πατέρας μου που ήταν κάτι ξαφνικό, γιατί έπαθε εγκεφαλικό και δεν είχαμε ιδιαίτερα καλές σχέσεις εκείνη την εποχή, ένιωσα την ανάγκη να τον πάρω τηλέφωνο. Μιλήσαμε μια ώρα και σε τρεις ώρες έπαθε εγκεφαλικό. Ήταν φοβερό ότι ενώ ήμουν κάπου που δεν μπορούσα να τηλεφωνήσω έκανα τα αδύνατα δυνατά να βρω χώρο και χρόνο για να του μιλήσω. Ένιωθα μια τρομερή ανάγκη να το κάνω. Ακόμη, θυμάμαι όταν το 2016 ξεκίνησα μια περιοδεία το καλοκαίρι, η οποία δεν πήγαινε καλά και ματαιώθηκε, όλοι γκρίνιαζαν και εγώ σκέφτηκα είναι ευκαιρία να πάω να δω τη μάνα μου και να κάνουμε διακοπές. Ποτέ όμως δεν είχα νιώσει έτσι. Αυτές λοιπόν ήταν οι τελευταίες διακοπές που έκανα με τη μάνα μου. Αυτό με κάνει να λέω ότι κάτι υπάρχει, δεν τα ξέρουμε όλα.