Περικλής Λιανός: Η αποκάλυψη για την αμοιβή του από τη σειρά «Ο Πέτρος και τα κορίτσια του»

Περικλής Λιανός

«Επίσης δεν ήταν μόνο καλά τα λεφτά, αλλά τα παίρναμε κι αμέσως», λέει ο Περικλής Λιανός.

Στο περιοδικό «Λοιπόν» και τη Μαρία Σοφιανού έδωσε συνέντευξη ο Περικλής Λιανός. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για τη χρυσή εποχή, κάνοντας και μια μικρή αποκάλυψη για την αμοιβή του στη σειρά «Ο Πέτρος και τα κορίτσια του».

Υπάρχει κάποια δουλειά, στην οποία αν μπορούσατε να γυρίσετε τον χρόνο πίσω, δεν θα θέλατε να είχατε συμμετάσχει ;

Υπάρχουν αρκετές δουλειές στις οποίες, αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω, δεν θα ήθελα να είχα συμμετάσχει. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν σε φωνάζουν και ξέρεις μόνο τα πρώτα επεισόδια, μετά βλέπεις ότι δεν πηγαίνει όπως την φανταζόμουν ή όπως είχαμε συζητήσει. Ωστόσο επειδή ζω από αυτή τη δουλειά, δεν μπορούσα να φύγω.

Οικονομικά και το δικό σας επάγγελμα είναι αρκετά ανασφαλές…

Δεν θέλω να κάνω τον ήρωα, δεν ξεκίνησα από το μηδέν. Είχα δυο γονείς, που φρόντιζαν πάρα πολύ τα παιδιά τους και τα είχαν εξασφαλίσει. Δεν πείνασα ποτέ και είχα την πολυτέλεια να κάνω τις επαγγελματικές μου επιλογές. Ο μόνος εφιάλτης μου είναι να μην έχει κόσμο μια παράσταση. Μου έχει συμβεί και έχω νιώσει πολύ άσχημα. Με επηρεάζει πάρα πολύ.

Ισχύει ότι τη χρυσή εποχή των μεγάλων επιτυχιών, αμειβόσασταν όλοι πάρα πολύ καλά;

Για λίγους ήταν αδιανόητα τα ποσά, αλλά και για εμάς ήταν πολύ καλές οι αμοιβές. Από πέντε επεισόδια στη σειρά «Ο Πέτρος και τα κορίτσια του», πήρα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο, ενώ τώρα από πέντε επεισόδια μπορώ να πάρω πέντε αναψυκτικά. Επίσης δεν ήταν μόνο καλά τα λεφτά, αλλά τα παίρναμε κι αμέσως.