Περικλής Αλμπάνης: «Η Αλίκη με καλούσε σε όλα τα τραπέζια που έκανε στη Στησιχόρου, αλλά δεν πήγαινα»

Περικλής Αλμπάνης

«Προτιμούσα την κουβεντούλα την πιο απλή και φιλική μαζί της, στις θεατρικές μας περιοδείες στην επαρχία», λέει ο Περικλής Αλμπάνης.

Στο περιοδικό «7 μέρες tv» και τη Μαρία Ανδρέου έδωσε συνέντευξη ο Περικλής Αλμπάνης. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, και για την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Τι ήταν για εσάς η Αλίκη;

Για μένα η Αλίκη, την οποία έζησα καλύτερα στην περιοδεία της «Μις Πέπσι», ήταν το παρεάκι μου. Καθόμασταν τα βράδια στο ξενοδοχείο και μιλούσαμε με τις ώρες, είχαμε γυρίσει με την παράσταση όλη την Ελλάδα. Με καλούσε συχνά σε όλα τα τραπέζια που έκανε στο σπίτι της, στη Στησιχόρου, αλλά δεν πήγαινα, προτιμούσα την κουβεντούλα την πιο απλή και φιλική μαζί της, στις θεατρικές μας περιοδείες στην επαρχία.

Η Αλίκη ήταν γενναιόδωρος άνθρωπος και περνούσαν όλα από το χέρι της. Μου έλεγε «στη δουλειά, φωνάζω στους τεχνικούς κι αυτοί πιστεύω ότι εγώ ξέρω τι πρέπει να κάνουν. Εγώ δεν ξέρω, αλλά φωνάζω κι αυτοί κάνουν το καλύτερο». Αυτή τη συζήτηση τη θυμάμαι πολύ συχνά. Μου το έλεγε και γελούσε με την καρδιά της.