«Πέρασα ένα άγριο, σκληρό εγκεφαλικό»

εγκεφαλικό

"Έμεινα έξι μήνες off και αναθεώρησα πολλά. Στις 5 Μαϊου κλείνω τα 54".

Ο Αλέξανδρος Ρήγας μιλά για πολλά στο People και τη Φανή Πλατσατούρα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η αναφορά του στο σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, γεγονός που τον έκανε να αναθεωρήσει κάποια πράγματα στη ζωή του.

Πριν κάποια χρόνια γράφτηκε ότι πέρασες ένα σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο. Έπαιξε και αυτό τον ρόλο του στον τρόπο που βλέπεις και αντιμετωπίζεις πλέον, τα πράγματα;

Αλέξανδρος Ρήγας

Πράγματι, στα 48 μου πέρασα ένα άγριο, σκληρό εγκεφαλικό. Έμεινα τότε έξι μήνες off και αναθεώρησα πολλά. Στις 5 Μαϊου κλείνω τα 54. Άρα ζωηρά χρόνια -ακόμη και αν είμαι απόλυτα υγιής- δεν έχω πολλά. Γι΄ αυτό θέλω να προλάβω να κάνω πράγματα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχω απωθημένα. Εύχομαι να έχω σωματική αντοχή και υγεία στο μυαλό για να συνεχίσω να ασχολούμαι με όσα αγαπώ, να κάνω κάποια ταξίδια ακόμη και κανένα ποτάκι τα βράδια, στην πλατεία Μαβίλης. Εκεί πέρασα τα νεανικά μου χρόνια. Με μπυρόνια στην πλατεία μέχρι τα ξημερώματα, να κάνουμε αυτές τις συζητήσεις που δεν καταλήγουν πουθενά. Για τον έρωτα, τον θάνατο, τη ζωή, τα όνειρά μας.