Πέγκυ Τρικαλιώτη: «Δεν είμαι αντικειμενικά μια όμορφη κοπέλα»

Πέγκυ Τρικαλιώτη

"Αν ήμουν 1,70 και είχα το ίδιο πρόσωπο, πάλι τις ίδιες επιλογές θα έκανα" τονίζει, μεταξύ άλλων, η Πέγκυ Τρικαλιώτη.

Με αφορμή την ερμηνεία στην «Απολογία της Μαρί Κιουρί» παραχώρησε συνέντευξη η Πέγκυ Τρικαλιώτη στο περιοδικό ΟΚ! και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Ροδόπουλο. Μέσα σε όλα, μάλιστα, η αγαπημένη μας ηθοποιός αναφέρθηκε στην καλλιτεχνική της διαδρομή, τους ρόλους που έχει συναντήσει ενώ προχώρησε σε έναν απρόσμενο χαρακτηρισμό για την εμφάνιση της.

Ειδικότερα, η Πέγκυ Τρικαλιώτη εξομολογήθηκε πως «ονειρεύομαι ρόλους αλλά δεν τους προσδοκώ οπωσδήποτε. Ξέρεις, σε τυποποιούν, αλλά τότε πρέπει να παίρνεις την καριέρα σου στα χέρια σου. Από πολύ μικρή δεν μπορούσα να κάνω ούτε καν τις ενζενί, γιατί δεν είμαι ενζενί από τη φύση μου, ούτε παικτικά, δεν έχω κάτι αέρινο, δεν είμαι Ιουλιέτα και δεν ήξερα στην αρχή που έπρεπε να πάω. Υπήρχαν πάρα πολλές τέτοιες προτάσεις και βαριόμουν ασύλληπτα. Και πήγαινα σε αυτά τα παράξενα πλάσματα, τα περίεργα, που δεν χρειάζεται να είναι ούτε πολύ θηλυκά ούτε πολύ αρσενικά.

Πλάσματα με ιδιαιτερότητες, όπως η συγκλονιστική Πηνελόπη, η κόρη – τέρας στο «Η αγάπη άργησε μια μέρα» του Κώστα Κουτσομύτη.

Κάναμε την Πρόβα Νυφιθκού και μου το έδωσε ο Κουτσομύτης να το διαβάσω. Και έπαθα πλάκα. Μου είπε, ¨θα το έκανες αυτό;». «Χθες» του απάντησα. «Από όλες αυτές που διαβάζω εκεί μέσα αυτή θέλω».

Ενώ θα μπορούσες να παίξεις γενικά την όμορφη, δεν το έκανες.

Δεν είμαι αντικειμενικά μια όμορφη κοπέλα.

Δεν συμφωνώ, είσαι. Αλλά αντικειμενικά είσαι και μια μικροκαμωμένη κοπέλα.

Αυτό στην κάμερα δεν φαίνεται. Το καλό είναι ότι και στο θέατρο δεν με ενοχλεί. Δηλαδή αν ήμουν 1,70 και είχα το ίδιο πρόσωπο, πάλι τις ίδιες επιλογές θα έκανα. Δεν είχα ποτέ θέμα με το ύψος μου. Το 1,58 στην προσωπική μου ζωή δεν το σκέφτηκα ποτέ. Τους ανθρώπους που ήθελα, που τους κοίταγα και τους ήθελα, τους είχα. Οι περισσότεροι σύντροφοι της ζωής μου ήταν ψηλοί. Ο Θανάσης είναι 1,90 και το αστείο είναι ότι η μικρή είναι 1,50 και είναι 10 ετών. Αν έχω κάποιο απωθημένο, θα το βγάλω εκεί.