Παύλος Τερζόπουλος: «Ήταν η χειρότερη περίοδος της ζωής μου, ήμουν το ακριβώς αντίθετο από σήμερα»

Παύλος Τερζόπουλος

Ο Παύλος Τερζόπουλος εξομολογείται για όλα στο zappIT. "Ήταν 3 με 4 χρόνια από την ζωή μου που μπορώ να πω ότι τώρα τα σκέφτομαι και νιώθω πως σάπιζα"!

Οι περισσότεροι τον γνωρίσαμε μέσα από τη συμμετοχή του στο Power Of Love του ΣΚΑΪ. Ωστόσο, όσοι ασχολούνται με το fitness τον ήξεραν καλά εδώ και αρκετά χρόνια. Ο Παύλος Τερζόπουλος απασχόλησε τα media και μετά το τέλος του παιχνιδιού και όχι μόνο με την προσωπική του ζωή, αλλά και με τις επαγγελματικές του δραστηριότητες. Για όλα αυτά, ο Παύλος Τερζόπουλος μιλά σήμερα στο zappIT. Το reality, η ζωή του σήμερα και εξομολογήσεις που έρχονται από το παρελθόν…

Δύο χρόνια περίπου μετά τη συμμετοχή σου στο Power Of Love, πού σε βρίσκουμε;

Δύο χρόνια μετά δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά με τον ίδιο τρόπο όπως και πριν το Power Of love, με τον ίδιο ζήλο και την ίδια αγάπη. Είμαι γυμναστής ομαδικών προγραμμάτων σε 7 μεγάλα γυμναστήρια της Αθήνας, κάνω personal προπονήσεις και ασχολούμαι και με το μόντελινγκ στον χρόνο που απομένει.

Πόσο έχει επηρεάσει ο κορονοϊός τις επαγγελματικές σου δραστηριότητες, αλλά και τη ζωή σου γενικότερα;

Η αλήθεια είναι ότι όλη αυτή η κατάσταση έχει επηρεάσει αρκετά τον κλάδο μας. Τα γυμναστήρια είναι τα πρώτα που κλείνουν και τα τελευταία που ανοίγουν, όποτε λαμβάνονται μέτρα από την κυβέρνηση. Γενικότερα αρκετός κόσμος έχει φοβηθεί με την κατάσταση και αποφεύγει των χώρο των γυμναστηρίων. Ωστόσο, είμαι αισιόδοξος άνθρωπος και πιστεύω ότι όλα θα πάρουν τον δρόμο τους και θα ξανά μπούμε αργά ή γρήγορα σε κανονικούς ρυθμούς. Οικονομικά με έχει επηρεάσει αρκετά η κατάσταση αυτή. Σκέψου ότι τα γυμναστήρια έχουν κλείσει, οπότε έχω χάσει ένα αρκετά μεγάλο μέρος από το μισθό του μήνα. Οι δουλειές στο μόντελινγκ δεν είναι το ίδιο όπως ήταν πριν την πανδημία, δεν γίνονται fashion shows και γενικά οι φωτογραφίσεις είναι λίγο πιο περιορισμένες γιατί και οι επιχειρήσεις δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει. Όλα είναι μια αλυσίδα.

Όταν δήλωνες συμμετοχή στο Power of Love φανταζόσουν τις αλλαγές που θα έφερνε η αναγνωρισιμότητα στην καθημερινότητά σου;

Η αλήθεια είναι ότι δεν νιώθω την καθημερινότητα μου διαφορετική. Και από την πρώτη στιγμή που βγήκα από το παιχνίδι, όταν τελείωσε, ήθελα να είμαι εντελώς άνετος, αυθόρμητος και ανέμελος έξω, όπως ήμουν και πριν μπω στο παιχνίδι. Έτσι δεν το είχα ποτέ στο νου μου. Είμαι έξω και λειτουργώ σαν να μην με ξέρει κανένας και ας τυχαίνει πολλές φορές να υπάρχουν άνθρωποι που έχουν παρακολουθήσει επεισόδια στην τηλεόραση. Αγαπάω το να μπορώ να είμαι ο εαυτός μου και έτσι δεν με έχει επηρεάσει. Είναι σαν να ήταν έτσι πάντα με κάποιο τρόπο η ζωή μου.

Βγαίνοντας από το παιχνίδι πώς αντιμετώπισες τη δημοσιότητα που είχε πάρει η προσωπική σου ζωή -και σχετικά με προηγούμενες σχέσεις σου, αλλά και με τη σχέση που είχες δημιουργήσει τότε με την Ρένια; 

Αυτό ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι! Ήταν πολύ δύσκολο για εμένα να διαχειριστώ τα σχόλια του κόσμου για την προσωπική μου ζωή. Είναι κάτι που ξέρεις ότι θα συμβεί όταν μπαίνεις σε ένα ριάλιτι σχέσεων και το περιμένεις, όμως ποτέ δεν είναι το ίδιο όταν το ζεις! Όπως υπάρχει κόσμος που σε αγαπάει και σε στηρίζει, έτσι υπάρχει και κόσμος που δεν έχει καλή κουβέντα να σου πει όσο και να μην δίνεις δικαίωμα. Ήθελε γερό στομάχι και δεν πιστεύω ότι το είχα στο συγκεκριμένο θέμα. Τώρα, όσον αφορά στην προηγούμενη σχέση μου, βγήκε περισσότερο στο φως της δημοσιότητας όταν μπήκα στο παιχνίδι, λόγω του ότι ήταν η κοπέλα επώνυμη και εννοείται ότι ήταν κάτι που «πουλούσε» για τους δημοσιογράφους τότε. Δεν μου άρεσε που ενόχλησαν ένα άτομο που δεν είχε σχέση με αυτό το βήμα που έκανα εγώ στην ζωή μου, αλλά όταν είδα τις απαντήσεις που έδωσε η ίδια και έβαλε με όμορφο τρόπο τα πράγματα στη θέση τους, ησύχασα.

Έχεις έρθει αντιμέτωπος με κάποιο αστείο ή περίεργο περιστατικό μετά το τέλος του Power Of Love;

Το πιο αστείο ήταν όταν είχαμε πάει με την Ρένια στην Ημέρα Θετικής Ενέργειας στο ΟΑΚΑ. Ήμασταν έξω από τον χώρο της συναυλίας και ήταν όλα σχετικά ήρεμα, άντε που και που να μας ζητούσαν καμία φωτογραφία κόσμος που μπορεί να μας έβλεπε. Είχε έρθει όμως τότε ένα φιλαράκι μας και ήθελε να πάει στο κιόσκι με τους χυμούς που ήταν χορηγός, μόνο που το κιόσκι ήταν μέσα στον κόσμο, στον χώρο της συναυλίας… Έκανα το λάθος και μπήκα και τότε κατάλαβα πως ήταν όντως… μεγάλο λάθος! Είχε πέσει κόσμος πάνω μου και έβγαζα φωτογραφίες για περίπου 40 λεπτά χωρίς να μπορώ να φύγω! Με έπιασε ένας πανικός, χάθηκα και με τους υπόλοιπους που ήμουν μαζί και πραγματικά νομίζω ότι το πιο αστείο ήταν το πρόσωπο μου που είχε μια έκφραση μεταξύ νεύρων και φόβου. Ειλικρινά ένιωσα πανικό σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Πώς μπήκε η γυμναστική στη ζωή σου; Σαν παιδί ήσουν δραστήριος;

Από 4 χρόνων ασχολούμαι με τον αθλητισμό. Πάντα ήμουν στον χώρο, έπαιζα μπάσκετ, ποδόσφαιρο και βόλεϊ. Ένιωθα αθλητής από πολύ μικρή ηλικία και έπαιρνα ζωή από αυτό. Όταν σταμάτησα τα ομαδικά αθλήματα μετά από ένα μικρό κενό στην ζωή μου, όπου πήρα την κάτω βόλτα μετά από έναν τραυματισμό μου γύρω στα 3 χρόνια, άρχισα να ασχολούμαι με το fitness γενικότερα και έτσι μου μπήκε το μικρόβιο τότε πριν 14 χρόνια.

Τι ακριβώς είχε συμβεί τότε;

Το σίγουρο είναι ότι εκείνη η περίοδος δεν ήταν η καλύτερη της ζωής μου… Το ατύχημα που σου προανέφερα ήταν με μηχανάκι, την περίοδο που ήμουν φαντάρος σε άδεια ορκωμοσίας! Δεν έφταιγα εγώ. Ένας ηλικιωμένος κύριος έπεσε πάνω μου με το αυτοκίνητο του γιατί δεν με είδε! Έκανα 6 ώρες χειρουργείο και έμεινα 20 μέρες στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Μετά πήρα 6 μήνες αναρρωτική άδεια και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπηρετήσω τη θητεία μου όλη, κανονικά, και έτσι απολύθηκα μισό χρόνο αργότερα! Γενικά είχα για αρκετό καιρό λάμα στο εσωτερικό του ποδιού μου για 3 χρόνια.

Ήταν αυτή η δυσκολότερη στιγμή της ζωής σου;

Η χειρότερη περίοδος ήταν όταν έπαθα το ατύχημα και έκανα την εγχείρηση, μέχρι να γίνω καλά και να ξανά μπω στο στρατό και να συνεχίσω την θητεία μου. Όμως, λέγοντας πριν ότι πήρα την κάτω βόλτα, δεν είχε να κάνει τόσο με το ψυχολογικό κομμάτι, αλλά περισσότερο με τον τρόπο ζωής που έκανα. Έβγαινα σχεδόν καθημερινά, έπινα και έκανα δύο πακέτα τσιγάρα την ημέρα! Και όλα αυτά χωρίς να κάνω τίποτα από γυμναστική. Ήταν 3 με 4 χρόνια από την ζωή μου, λοιπόν, που μπορώ να πω ότι τώρα τα σκέφτομαι και νιώθω πως σάπιζα! Ήμουν το ακριβώς αντίθετο από τώρα που δεν καπνίζω, πίνω μόνο αν βγω που και που σε φυσιολογικά πλαίσια και γυμνάζομαι καθημερινά και λόγω δουλειάς αλλά και με προσωπική προπόνηση.

Πότε πήρες την απόφαση να ασχοληθείς επαγγελματικά με τη γυμναστική και το μόντελινγκ;

Με την γυμναστική άρχισα να ασχολούμαι πριν 11 χρόνια. Ξεκίνησα με το personal training και τα βάρη, αλλά στην πορεία μου μπήκε και το μικρόβιο για τα ομαδικά προγράμματα. Ασχολήθηκα και με αυτό το κομμάτι αρκετά, έδωσα πολύ χρόνο από την καθημερινότητα μου, ξόδεψα πολλές χιλιάδες ώρες τις ζωής μου στο παρκέ, αλλά με έχει ανταμείψει πολύ όλο αυτό, γιατί έχω καταφέρει να χτίσω ένα πλούσιο βιογραφικό, δόξα τω Θεώ, πάνω στο χώρο του Fitness, έχοντας περάσει από τα καλύτερα γυμναστήρια της Αθήνας, είμαι εισηγητής σε Ελλάδα και εξωτερικό και δάσκαλος σε μεγάλη ιδιωτική σχολή εκπαίδευσης γυμναστών. Έχω κάνει συνεργασία και με σχολές σε Πολωνία και Ιταλία. Γενικά, νιώθω ευλογημένος πραγματικά. Το μόντελινγκ ήρθε λίγο πιο αργά στην ζωή μου, το 2017 περίπου. Σαν άνθρωπος είχα κλειστό μυαλό, δεν μπορούσα να σκεφτώ να κάνω κάτι άλλο πέρα απ’ το fitness. Η τότε κοπέλα μου με βοήθησε πολύ σε αυτό το θέμα, με παρότρυνε και με έκανε να βλέπω πιο ανοιχτά τα πράγματα γενικότερα. Πίστευε πολύ σε εμένα, σε ό,τι και αν έκανα. Έτσι, λοιπόν, άρχισα να ασχολούμαι σιγά σιγά με το κομμάτι αυτό. Έτυχε τότε να γνωρίσω και έναν άνθρωπο που με βοήθησε πάρα πολύ να κάνω την αρχή, πίστεψε σε εμένα, μπορώ να πω ότι με ανακάλυψε κατά κάποιο τρόπο. Αυτός είναι ο Δημήτρης Στρέπκος, του οφείλω αρκετά και τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου! Από τότε έχω κάνει αρκετές δουλειές με εταιρείες για ρούχα, πασαρέλα, διαφημιστικά…

Ποια είναι τα επαγγελματικά σου πλάνα, όταν περάσει όλο αυτό που βιώνουμε με την πανδημία;

Θα συνεχίσω σε ότι έκανα και πριν την πανδημία, γιατί τα αγαπάω και μου δίνουν ζωή, αλλά γενικότερα, είμαι ανήσυχο πνεύμα και πάντα θέλω να κάνω καινούργια πράγματα. Έχω κάποια πράγματα στο νου μου, αλλά θα τα δείτε προσεχώς. Όταν τα ξεκινήσω με το καλό, πρώτα ο Θεός, σίγουρα θα τα μάθετε πρώτοι εδώ!

Είχες κάποιες τηλεοπτικές προτάσεις; Σκέφτεσαι το ενδεχόμενο μιας τηλεοπτικής συνεργασίας και αν ναι, πως ακριβώς την φαντάζεσαι;

Τηλεοπτικές προτάσεις υπήρξαν αλλά κάπου κόλλησαν και δεν έγινε κάποια συνεργασία. Σίγουρα θα με ενδιέφερε το κομμάτι της τηλεόρασης αρκεί να είναι κάτι που να ταιριάζει σε εμένα. Δεν μπορώ να πω ότι θα μπορούσα να έχω δική μου εκπομπή και να την τρέξω, γιατί δεν έχω την εμπειρία, Για αρχή, θα ήθελα να συνεργαστώ με κάποια εκπομπή και να μάθω από τους πιο έμπειρους και ίσως μετά από χρόνια να καταφέρω κάτι. Είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσει να εξελίσσομαι σε διαφορετικούς τομείς πλέον, αλλά καλό είναι όλα να γίνονται βήμα βήμα, αργά και σταθερά για να έχουν διάρκεια.