Παυλίνα Ζάχρα: «Όλοι με ρωτούσαν πότε θα ξαναρχίσει το Κόκκινο Ποτάμι»

Παυλίνα Ζάχρα

Όσα δήλωσε η Παυλίνα Ζάχρα.

Η Παυλίνα Ζάχρα μίλησε στο Enjoy και στην Μαρία Ανδρέου για τη συνεργασία της με τον Μανούσο Μανουσάκη και την επιστροφή της σειράς «Το Κόκκινο Ποτάμι».

Πώς είναι να συνεργάζεσαι με τον Μανούσο Μανουσάκη;

Μεγάλο σχολείο. Τον λατρεύω γιατί ο κ. Μανουσάκης σου μεταδίδει τα πάντα μέσα από το χιούμορ. Όταν με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι με θέλει για το δεύτερο κύκλο, χάρηκα πάρα πολύ. Τα γυρίσματα άρχισαν στην Λάρισα, στο Μεταξοχώρι, στα Αμπελάκια, όπου γυρίστηκαν οι πορείες θανάτου. Οι άνθρωποι που μένουν στα χωριά αυτά ήταν υπέροχοι, μας φιλοξένησαν με αγάπη γιατί έβλεπαν τη σειρά και μας ήξεραν. Ο κόσμος αγαπά τον Μανούσο Μανουσάκη και τον παρακολουθεί χρόνια από τους «Ψίθυρους καρδιάς». Όλοι γνωρίζουν πόσο σημαντικός σκηνοθέτης είναι κι η αγάπη τους προς το πρόσωπό τους είναι μεγάλη.

Η καταγωγή μου είναι από τον Πύργο Ηλείας κι όταν πήγα στο χωριό μου μετά το τέλος του σίριαλ, όλοι με ρωτούσαν πότε θα ξαναρχίσει το «Κόκκινο Ποτάμι», πόσο αληθινό κι επίκαιρο είναι καθώς ο πόλεμος φέρνει πάντα προσφυγιά κι είδαμε τι έγινε στην Ουκρανία. Η γιαγιά μου είναι από την Μικρά Ασία κι έχω ακούσει πολλές φορές πως σκότωσαν τους δικούς τους οι τσέτες, πως χάθηκαν περιουσίες, πως ήρθαν στην Ελλάδα κι ένιωθαν ξένοι. Η γιαγιά μου με νανούριζε με ένα τουρκικό μοιρολόι. Οι ζωές τους χαράχτηκαν από τρομακτικές και καταστροφικές σκηνές μίσους και θανάτου. Η Αττάλεια της Σμύρνης, από εκεί ήταν η γιαγιά μου κι οι δικοί της, ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα λεηλατήθηκε από τους Νεότουρκους κι ήταν γεμάτη από αρχοντικά σπίτια, πανεπιστήμια, εκεί ζούσαν μορφωμένοι άνθρωποι, λόγιοι, σπουδαγμένοι και πολλοί έμποροι, εύποροι με εργοστάσια.