Πασχάλης Τσαρούχας: «Όταν διάβαζα τις καταγγελίες, είχα κλάματα μέσα στην αίθουσα, αναστεναγμούς»

Πασχάλης Τσαρούχας

"Δεν με επέλεξαν να δουλέψω μαζί τους γιατί όχι μόνο αν μου το έκαναν, αλλά και αν καταλάβαινα ότι συμβαίνει κάτι, θα τα ξήλωνα όλα" δήλωσε ο Πασχάλης Τσαρούχας.

Ο Πασχάλης Τσαρούχας έδωσε συνέντευξη στο ΟΚ! και στον Γιώργο Πράσινο και μίλησε για το ρόλο του στο ως Πρόεδρος του Πειθαρχικού συμβουλίου του ΣΕΗ αλλά κι αν έχει βιώσει κι ο ίδιος κάποιου είδους παρενόχληση.

Όντας πρόεδρος του Πειθαρχικού παίρνεις πρώτος στα χέρια σου τους φακέλους με τις καταγγελίες. Πόσο ψυχοφθόρο είναι αυτό;

Ήταν σοκαριστικό! Ως πρόεδρος έπρεπε να τους ανοίγω πρώτος, για να τους πρωτοκολλήσω και να συγκαλέσω συμβούλιο, και όταν διάβαζα τις καταγγελίες, είχα κλάματα μέσα στην αίθουσα, αναστεναγμούς. Ήμασταν 6 άνθρωποι και ένας εγώ 7. Δεν το άντεχαν αυτό που άκουγαν. Βέβαια, επειδή οι άνθρωποι είμαστε πολύ σκληρά ζώα, όταν έρχονταν οι επόμενες υποθέσεις, είχαμε συνηθίσει. Όχι ότι μας ήταν ευχάριστο. Λίγο λίγο αρχίσαμε να μαθαίνουμε τι πρέπει να κάνουμε. Λίγο αργότερα ήρθε και η εισαγγελική παραγγελία να διαβάζω στον εισαγγελέα τις περιπτώσεις που αφορούσαν σε προσβολή της γενετήσιας ελευθερίας. Ήμασταν οι πρώτοι και κατά γενική παραδοχή δείξαμε τον σωστό τρόπο. Όποιος μας αντικαταστήσει με τις επόμενες εκλογές θα έχει έναν καλό μπούσουλα.

 Προσωπικά έχεις βιώσει κάποιου είδους παρενόχληση;

Κάποια ψιλοπράγματα. Κάτι ήθελαν από μένα, αλλά τα έκοβα. Αλλά επειδή τα έκοβα εγώ από την αρχή δεν σημαίνει πως είναι εύκολο και για τον καθένα να το κάνει. Αυτός ίσως είναι και ένας λόγος που δεν είχα δουλέψει με κακοποιητές. Δεν με επέλεξαν να δουλέψω μαζί τους γιατί όχι μόνο αν μου το έκαναν, αλλά και αν καταλάβαινα ότι συμβαίνει κάτι, θα τα ξήλωνα όλα.