«Παραμένει ανδροκρατούμενη η δουλειά στη χώρα μας» δηλώνει πασίγνωστη δημοσιογράφος

"Διατηρούνται αρκετά από τα παλιά στερεότυπα..."

«Παραμένει ανδροκρατούμενη η δουλειά μας στη χώρα μας» σημειώνει χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια ειδήσεων σε συνέντευξη που παραχωρεί στο Secret των Παραπολιτικών και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μαυρίδη. Ο λόγος για την Ράνια Τζίμα, η οποία μοιάζει πια να αποτελεί σταθερή καθημερινή συνήθεια για το κοινό μέσα από την παρουσίαση του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Mega.

«Διατηρούνται αρκετά από τα παλιά στερεότυπα. Ναι, ο δρόμος που έχει να βαδίσει μια γυναίκα δημοσιογράφος παραμένει δυσκολότερος από εκείνον των ανδρών. Η πρόοδος γίνεται με αργά βήματα… Στο Mega, βέβαια, έχουμε την τύχη να εργαζόμαστε σε ένα Μέσο που έχει εμπιστευτεί αρκετά από τα βασικά του ενημερωτικά προγράμματα σε γυναικεία χέρια» συμπληρώνει με ειλικρίνεια η Ράνια Τζίμα.

Βοήθησε, αλήθεια, την δημοσιογράφο και παρουσιάστρια του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Μεγάλου καναλιού η γοητευτική εξωτερική της εμφάνιση;

«Όταν ξεκινά τη δουλειά μια γυναίκα δημοσιογράφος, μια καλή εικόνα μπορεί να της δημιουργήσει πιο πολλά προβλήματα από αυτά που θα της λύσει. Θα κληθεί να αποδείξει μία και δύο και τρεις φορές ότι αξίζει στην ουσία της δουλειάς».

«Θα της ζητηθούν «αποδείξεις» που δεν θα ζητηθούν ποτέ από έναν άνδρα. Από την άλλη, η καλή εικόνα είναι και ακραία υπερτιμημένη, είναι κάτι που σου δίνεται ή όχι, πάντως δεν είναι κάτι που κερδίζεις με προσπάθεια. Έχω δει ανθρώπους που, ενώ στα χαρακτηριστικά τους δεν βλέπεις την απόλυτη αρμονία, παρ’ όλα αυτά σε καθηλώνουν, και άλλους που, παρά την αντικειμενικά όμορφη εικόνα τους, σε απωθούν».