Πανθέοι: «Τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης επηρεάζουν την ψυχολογία των ηθοποιών, του συνεργείου και τη δική μου»

Πανθέοι

"Δεν μπορώ να πω ή να υπονοήσω κατά πόσο επηρεάζουν κάποιοι κάπως τις μετρήσεις. Δεν θέλω να πιστεύω αυτό το πράγμα, θεωρώ θα ήταν και άδικο".

Οι Πανθέοι είναι μία από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές παραγωγές των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα, με μία πληθώρα αξιόλογων ηθοποιών, εντυπωσιακά κοστούμια και κινηματογραφική αισθητική. Ωστόσο, η προσεγμένη δουλειά δεν φαίνεται να απεικονίζεται στις μετρήσεις της τηλεθέασης, στις οποίες η σειρά του ΣΚΑΪ παραμένει σε χαμηλές μονοψήφιες επιδόσεις.

Ο σκηνοθέτης της σειράς, Σπύρος Μιχαλόπουλος, μιλά στη RealLife και τη δημοσιογράφο Αθηνά Δαβαριά για τα νούμερα τηλεθέασης που σημειώνουν οι Πανθέοι και το κατά πόσο αυτά επηρεάζουν τον ίδιο αλλά και τους υπόλοιπους συντελεστές.

«Κατ’ αρχάς, πιστεύω ότι το γεγονός της τηλεθέασης έχει να κάνει με το εκάστοτε κανάλι, τη διαφημιστική εταιρεία και τον παραγωγό. Δεν θέλω να πιστεύω ότι έχει να κάνει με εμάς που δημιουργούμε αλλά με κάποιον τρόπο μάς έρχεται εξ αντανακλάσεως», δηλώνει αρχικά ο Σπύρος Μιχαλόπουλος.

«Αυτό επηρεάζει την ψυχολογία των ηθοποιών μου, του συνεργείου, του σεναριογράφου και τη δική μου. Όταν υποστείς μία κριτική, πάντα κάνεις δεύτερη σκέψη, μήπως ο άλλος έχει δίκιο. Καταλαβαίνεις ότι δεν έχει δίκιο και προχωράς», παραδέχεται ο σκηνοθέτης των επιτυχιών.

«Δεν μπορώ να πω ή να υπονοήσω κατά πόσο επηρεάζουν κάποιοι κάπως τις μετρήσεις. Δεν θέλω να πιστεύω αυτό το πράγμα, θεωρώ θα ήταν και άδικο. Αυτό που πιστεύω είναι η φήμη. Περπατάτε στον δρόμο, όποιον και να ρωτήσετε αν έχει δει τους «Πανθέους» (και κάποιοι μάλιστα φαίνονται ότι τους έχουν δει, γιατί σου μιλούν για την ιστορία που περιγράφουν οι Πανθέοι και για συγκεκριμένα γεγονότα).

Αυτό δεν απεικονίζεται στις μετρήσεις. Είναι λοιπόν ένα θέμα που αφορά κυρίως τα κανάλια και τις διαφημιστικές εταιρείες», καταλήγει στην τοποθέτησή του ο Σπύρος Μιχαλόπουλος.

Οι Πανθέοι, Δευτέρα έως Πέμπτη στις 21:00 στον ΣΚΑΪ.