Παντελής Παντελίδης: «Η Φρόσω Κυριάκου ήταν στη θέση του συνοδηγού αλλά την απεγκλωβίσαμε από την πλευρά του οδηγού»

Παντελής Παντελίδης

«Η μία κοπέλα μας έδωσε κατάθεση την ίδια μέρα. Η άλλη που ήταν στην Εντατική όταν συνήλθε. Και οι δύο είπαν ποιος είναι ο οδηγός και ότι έτρεχε χωρίς να έχουν επικοινωνήσει μεταξύ τους».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΕΘΝΟΥΣ της Κυριακής, που υπογράφει η Ευλαμπία Ρέβη, από την πλευρά των αστυνομικών ερευνών το ζήτημα ως προς το ποιος κρατούσε το τιμόνι την ώρα της μοιραίας πρόσκρουσης, στην οποία έχασε τη ζωή του ο Παντελής Παντελίδης, ήταν ξεκάθαρο από την αρχή. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, δεν έγινε μέτρηση αλκοόλ στις δύο συνεπιβάτιδες, Μίνα Αρναούτη και Φρόσω Κυριάκου.

[dfp_ads id=236982]

Όπως δηλώνει στην εφημερίδα αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες «όταν κληθήκαμε για το συμβάν από την πρώτη στιγμή ήταν σαφές ότι οδηγός ήταν ο άνδρας που αργότερα μάθαμε ότι ήταν ο Παντελής Παντελίδης. Το σώμα του ήταν στην πλευρά του οδηγού και το κεφάλι του έγερνε προς την πλευρά του συνοδηγού.

Η Φρόσω Κυριάκου ήταν στη θέση του συνοδηγού

Δίπλα του στη θέση του συνοδηγού ήταν μία κοπέλα (σ.σ. η φρόσω Κυριάκου) η οποία απεγκλωβίστηκε από την πλευρά του οδηγού, καθώς ήταν αδύνατον να βγει από την πλευρά του συνοδηγού στην οποία βρισκόταν». Με βάση την ίδια μαρτυρία, η Μίνα «ήταν το πρώτο άτομο που απεγκλωβίστηκε. Είχε έντονη ανησυχία και εκείνη είπε ποια ήταν η ταυτότητα του οδηγού, ότι πρόκειται δηλαδή για τον γνωστό τραγουδιστή».

Μαρτυρία υπαλλήλου του ΕΚΑΒ, η κατάθεση του οποίου βρίσκεται στην κατοχή του ΕΘΝΟΥΣ και περιλαμβάνεται στην ογκώδη δικογραφία, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σε έλεγχο εντός του αυτοκινήτου είδα έναν άνδρα σε πρηνή θέση με τα πόδια στη θέση του οδηγού και το κεφάλι προς τη θέση του συνοδηγού πεσμένο προς το στήθος του και σε αφύσικη γωνία».

Εκτός οχήματος: «Μαζί με ένα άλλο κύριο βγάλαμε έξω από το όχημα μία κοπέλα που ήταν στο πίσω κάθισμα η οποία μας είπε ότι λέγεται Μίνα καθώς φοβόταν μην ανατιναχτεί το όχημα», υποστηρίζει, παράλληλα, στην κατάθεση του ο άνθρωπος που έφτασε πρώτος στο σημείο του δυστυχήματος και είδε το μοιραίο τζιπ «να είναι στον αέρα και να προσγειώνεται με τον ουρανό του αυτοκινήτου». Στη συμπληρωματική του κατάθεση σημειώνει: «Απεγκλώβισα την κοπέλα, η οποία φώναζε για κάποιον άνδρα, και τότε είδα ένα ανδρικό κεφάλι ανάμεσα στα εμπρόσθια καθίσματα. Δεν μπορούσα να δω το σώμα του καθώς στην προσπάθεια μου να απεγκλωβίσω την κοπέλα δεν πρόσεξα προς ποιο σημείο ήταν στραμμένος.

Η εκτίμηση μου λόγω και του καντράν ήταν ότι είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου. Άλλη μία κοπέλα βρισκόταν στην δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου όπως εγώ εισήλθα σε αυτό, δηλαδή από την αριστερή του αυτοκινήτου».

Και οι δύο είπαν ποιος είναι ο οδηγός χωρίς να έχουν επικοινωνήσει μεταξύ τους

Παρά τα δεδομένα αυτά που έχουν δει κατά καιρούς τα φώτα της δημοσιότητας, μια από τις ευρέως αναπαραχθείσες «θεωρίες συνωμοσίας» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παραμένει εκείνη βάσει της οποία η Φρόσω Κυριάκου ήταν οδηγός και η Μίνα Αρναούτη ψεύδεται. Και σε αυτό το σενάριο αστυνομικός που μετείχε στην έρευνα τονίζει: «Η μία κοπέλα μας έδωσε κατάθεση την ίδια μέρα. Η άλλη που ήταν στην Εντατική όταν συνήλθε. Και οι δύο είπαν ποιος είναι ο οδηγός και ότι έτρεχε χωρίς να έχουν επικοινωνήσει μεταξύ τους.

Οι καταθέσεις τους συγκλίνουν και οι μετρήσεις έδειξαν ότι η ταχύτητα του οχήματος ήταν 118 χλμ. Είναι αδύνατον να είχαν μιλήσει πριν η Μίνα δώσει κατάθεση στις αρχές». Άλλωστε, όπως σημειώνει ο ίδιος, «από τις εξετάσεις DNA που έγιναν στο τιμόνι του αυτοκινήτου βρέθηκε ανθρώπινος ιστός μόνο του Παντελή Παντελίδη. DNA της Φρόσως Κυριάκου βρέθηκε στην κολώνα του οδηγού γιατί όταν απεγκλωβίστηκε έχοντας τραύματα στο κεφάλι βγήκε από την πλευρά του οδηγού και όταν την τράβηξαν έμεινε αυτό σαν «σκούπισμα»».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ της Κυριακής