Παντελής Καναράκης: «Ενοχλήθηκαν, αισθάνθηκα πολύ άσχημα και τους ζήτησα συγγνώμη»

Παντελής Καναράκης

"Είχαν δίκιο, γιατί κι εγώ βλέποντάς το με δεύτερη ματιά, θα μπορούσα να είμαι πολύ πιο ήπιος", παραδέχεται ο γνωστός ηθοποιός.

Στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Πάνο Σταματόπουλο μιλά ο Παντελής Καναράκης. Ο γνωστός ηθοποιός απαντά για τα αρνητικά σχόλια που έχει δεχθεί κατά καιρούς, τον τρόπο με τον οποίο τα αντιμετωπίζει, ενώ αναφέρεται και στην περίπτωση που κάποια πρόσωπα της showbiz ενοχλήθηκαν στο παρελθόν από τη σάτιρά του.

Σήμερα ο Παντελής πώς αντιμετωπίζει τα αρνητικά σχόλια που μπορεί να προκύψουν σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο; Τι είναι αυτό που θα σε ακουμπήσει και θα σε κάνει να αναρωτηθείς τι δεν πήγε καλά και ποια σχόλια θα αφήσεις πίσω;

Θα εκνευριστώ, θα σκεφτώ, θα μπλοκάρω, θα προβληματιστώ, θα διορθώσω, θα επιμείνω, θα… θα… θα… Όλα θα τα κάνω και όλα θα τα νιώσω. Κάποιες φορές η γνώμη των ανθρώπων βαραίνει μέσα μου και κάποιες άλλες στα παλιά μου τα παπούτσια. «That’s life» που λένε και σ’ ένα χωριό της βόρειας Μογγολίας.

Τι είναι αυτό που κάθε μέρα που ξημερώνει κάνει τον Παντελή να αισιοδοξεί, να χαίρεται τη ζωή, να επικοινωνεί με τους ανθρώπους που αγαπά και να δημιουργεί συνεχώς νέα καλλιτεχνικά μονοπάτια;

Το DNA μου. Παππούδες και γιαγιάδες Μικρασιάτες, κουβαλώντας στην ψυχή τους χρώματα κι αρώματα παρ’ όλο τον πόνο. Μπαμπά στα καλά καθούμενα να κάθεται στον καναπέ και να τραγουδάει. Μαμά να σηκώνεται από το πουθενά και να ρίχνει τους χορούς της. Και γύρω αγάπη, πολλή αγάπη, παντού αγάπη.

Μέσω της σάτιράς σου έχει ενοχληθεί κάποιο πρόσωπο από τη showbiz;

Ναι, έχει συμβεί τρεις φορές. Παλαιότερα που δούλευα στο ραδιόφωνο και έκανα μια σατιρική εκπομπή, ενοχλήθηκαν άνθρωποι από τη δική μου σάτιρα. Αισθάνθηκα πολύ άσχημα και τους ζήτησα συγγνώμη, γιατί δεν θέλω να στεναχωρώ κανέναν. Είχαν δίκιο, γιατί κι εγώ βλέποντάς το με δεύτερη ματιά, θα μπορούσα να είμαι πολύ πιο ήπιος.