Παντελής Καναράκης: «Δεν με ενοχλεί η ταμπέλα του κωμικού ηθοποιού καθόλου»

Παντελής Καναράκης

"Το θέμα της ταμπέλας υπάρχει, αλλά ακόμα και στο εξωτερικό υπάρχει" σημείωσε ο Παντελής Καναράκης.

Ο Παντελής Καναράκης έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και στον Πάνο Σταματόπουλο και μίλησε για το εάν νιώθει κατηγοριοποιημένος ως κωμικός ηθοποιός και τους ρόλους που θα ήθελε να ενσαρκώσει.

Πολλοί συνάδελφοί σου έχουν εκφράσει ανοιχτά το ζήτημα ότι νιώθουν κατηγοριοποιημένοι σε ένα κομμάτι, είτε αυτό είναι δράμα, είτε κωμωδία κι έτσι δεν τους δίνεται η δυνατότητα να προσεγγίσουν κάτι άλλο, παρόλο που οι ίδιοι το επιθυμούν πολύ. Προσωπικά είσαι από τα άτομα που θα χτυπήσεις το τηλέφωνο και θα προσεγγίσεις ένα νέο project, ώστε να δείξεις με τον τρόπο σου την προτίμησή σου σε αυτό; Έχεις αντιμετωπίσει την «ταμπέλα» στο κομμάτι της δουλειάς και αν ναι, πώς το διαχειρίζεσαι;

Λίγες φορές έχω σηκώσει το τηλέφωνο για να δηλώσω το ενδιαφέρον μου σε κάποια δουλειά και ίσως θα έπρεπε συχνότερα. Πολλές φορές κι οι σκηνοθέτες κι οι παραγωγοί θέλουν να δούνε το ενδιαφέρον κάποιου που ίσως στη δεδομένη στιγμή δεν πάει το μυαλό τους. Είμαστε και πολλοί ηθοποιοί. Το θέμα της ταμπέλας υπάρχει, αλλά ακόμα και στο εξωτερικό υπάρχει. Λιγότερο ίσως, αλλά υπάρχει κι εκεί. Δεν διαχειρίζομαι κάτι. Και φυσικά δεν με ενοχλεί η ταμπέλα του κωμικού ηθοποιού καθόλου. Απλά θα ήθελα να υπήρχα συχνότερα σε δραματικές δουλειές.