Παντελής Καναράκης: «Δεν είχε πήξει το μυαλό, ήμουν στο τσακ να πάθω νευρική ανορεξία»

Παντελής Καναράκης

"Κάποια στιγμή έφτασα 53 κιλά" παραδέχεται ο Παντελής Καναράκης,

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Παντελής Καναράκης στο περιοδικό ΕΓΩ και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου με αφορμή τη νέα του θεατρική παράσταση. Μεταξύ άλλων, ο δημοφιλής ηθοποιός αναφέρθηκε στην μάχη που έδωσε με τα κιλά του και το φλερτ που είχε με την ανορεξία.

Στο παρελθόν φλερτάρατε με τη νευρική ανορεξία;

Βέβαια και φλέρταρα. Κάνω συνέχεια δίαιτες γιατί μου αρέσει το σώμα μου είναι αδύνατο. Στα νεαρά χρόνια που το μυαλό δεν έχει πήξει ήμουν στο τσακ να πάθω νευρική ανορεξία, αλλά επειδή είχα μια σχετική ωριμότητα ως έφηβος κατάλαβα ότι είναι επικίνδυνο και το σταμάτησα.

Μπορεί να περνούσε μια μέρα και να μην φάτε τίποτα;

Ναι, κάποια στιγμή έφτασα 53 κιλά. Άρχισε να με πονάει το πόδι μου και είχα πάει σε έναν γιατρό και εκείνος μου είπε να αφήσω τις βλακείες και να τρώω κανονικά. Και τώρα μπορεί να περάσει μια μέρα και να μην φάω τίποτα. Μετά όμως, όταν ασχολήθηκα με τη γυμναστική, έμαθα περισσότερα για τη διατροφή και τώρα προσέχω πολύ. Τότε πάντως είχα καταλάβει ότι άγγιζα τα όρια της ανορεξίας γιατί ως Παρθένος έχω πάντα και μια λογική. Τα έχω όλα σε κουτάκια.

Δύσκολο αυτό;

Πράγματι. Με αγχώνει πολύ, για αυτό και οτιδήποτε σωματοποιείται από άγχος το έχω. Τρίζουν τα δόντια μου, έχω παλινδρόμηση, βγάζω έρπη στα χείλη από άγχος. Είμαι πολύ αγχωτικός από το παιδί.