Παντελής Καναράκης: «Αν στεκόμουν στις δυσκολίες θα ήμουν κουτός και αχάριστος»

Παντελής Καναράκης

"Κανένας δρόμος δεν είναι στρωμένος μόνο με ροδοπέταλα αλλά ούτε και μόνο με αγκάθια" εξηγεί, μεταξύ άλλων, ο Παντελής Καναράκης.

Ο Παντελής Καναράκης παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό My Tv και την δημοσιογράφο Μαίρη Καράμπελα με αφορμή τα θεατρικά του σχέδια. Μέσα σε όλα, μάλιστα, ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για τον ρόλο της τέχνης στην κοινωνία και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην καλλιτεχνική του διαδρομή.

Η τέχνη μπορεί να κάνει καλύτερη την κοινωνία;

Φυσικά, διότι η τέχνη είναι δημιουργία, εξέλιξη, ασπίδα. Αν και ακούγεται υπερβολικό, μπορεί να είναι μια σημαντικότατη λύση για να γίνει καλύτερη η κοινωνία μας.

Τι σας προσφέρει η ενασχόληση σας με το θέατρο;

Πραγματικά, δεν ξέρω πως θα ήταν η ζωή μου αν ακολουθούσα άλλον δρόμο. Ζω για να παίζω θέατρο και θέλω να παίζω συνέχεια. Δεν δουλεύω για να ζήσω, ζω για να δουλεύω. Η ενασχόληση μου, λοιπόν, μου προσφέρει μια υπέροχη ζωή στην τέχνη. Ήταν μεγάλη ευλογία που έγινα ηθοποιός. Δεν το βλέπω καν σαν δουλειά αλλά σαν μια ανάγκη.

Έχετε αντιμετωπίσει δυσκολίες στην καριέρα σας;

Με όλα αυτά που μου έχει προσφέρει η δουλειά αυτή, αν στεκόμουν στις δυσκολίες που αντιμετώπισα θα ήμουν κουτός και αχάριστος. Κανένας δρόμος δεν είναι στρωμένος μόνο με ροδοπέταλα αλλά ούτε και μόνο με αγκάθια.