Πάνος Σόμπολος: «Με απειλούσε ότι θα μου κόψει τη μύτη, τ’ αφτιά…»

Πάνος Σόμπολος
Τα χειρότερα περιστατικά που αντιμετώπισε ο γνωστός δημοσιογράφος!

Ο Πάνος Σόμπολος έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και τη Ρενέ Σαραντινού, αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων τις απειλές που δεχόταν παλιά από έναν νονό της νύχτας.

Ποιο ήταν το χειρότερο περιστατικό που αντιμετωπίσατε;

Ήταν πολλά τα περιστατικά που έχω αντιμετωπίσει σε φρίκη. Του Φρατζή που τεμάχισε τη 18χρονη γυναίκα του, Ζωή… Ήταν από εκείνα που… ξέφευγαν. Άλλο έγκλημα που… ξέφευγε ήταν της οδοντιάτρου, που τη σκότωσε κατά παραγγελία ο Ματθαίος Μονσελάς, ο οποίος έχει βγει από τη φυλακή εδώ και πολλά χρόνια. Είχε έρθει στο γραφείο μου και μου έλεγε ότι μένει σε μια σπηλιά στην Ακρόπολη. Τον ρώτησε: «Γιατί;» και μου απάντησε ότι: «Όπου πάω και ζητάω δουλειά, να με προσλάβουν, όταν τους λέω ποιος είμαι, δεν με θέλει κανένας» και γι’ αυτό ήταν στην άθλια κατάσταση που τον είδα και δεν φαίνεται να βρει δουλειά. Με πολλούς κακοποιούς, εγκληματίες, έχω… ανοιχτή γραμμή, έχω πάρα πολύ καλές σχέσεις και προσπαθώ να τους βοηθήσω. Έχω βοηθήσει κάμποσους παντοιοτρόπως και σε δουλειά.

Δεν σας δημιούργησε κανένας πρόβλημα, δεν δεχτήκατε απειλές;

Τους έβλεπα πάντα με ανθρώπινο πρόσωπο, ωστόσο απειλές υπήρξαν και μάλιστα στην αρχή της δημοσιογραφικής σταδιοδρομίας. Θυμάμαι έναν παλιό άνθρωπο της νύχτας, νονό, που μου έλεγε «θα σου κόψω τη μύτη, θα σου κόψω τ’ αφτιά…», από το τηλέφωνο, είναι επόμενο να φοβάσαι, αν είσαι και νεαρός δημοσιογράφος…