Παναγιώτα Βλαντή: «Μακριά από εμένα οι θεωρίες συνωμοσίας»

Παναγιώτα Βλαντή

"Ας πάει το εγώ μας λίγο πίσω. Ε, δεν τα ξέρουμε όλα" δήλωσε η Παναγιώτα Βλαντή.

Η Παναγιώτα Βλαντή έδωσε συνέντευξη στο Enjoy και στην Μαρία Ανδρέου και μίλησε ανάμεσα σε άλλα για τις εξελίξεις με την πανδημία και τους εμβολιασμούς.

Δεν είναι μόνον οι φωτιές, είναι και η πανδημία, οι μεταλλάξεις, τα νέα κρούσματα. Νιώθεις ότι η ζωή μας έχει αλλάξει άρδην;

Από το 2020 τίποτα δεν είναι το ίδιο. Αντιμετώπισα την πανδημία με μεγάλη ψυχραιμία. Μάσκες, αποστάσεις, αντισηπτικά, εμβόλια και κρατήθηκα μακριά από τις ευπαθείς ομάδες. Και αν χρειαστεί, θα κάνω και τρίτο εμβόλιο. Πιστεύω στους επιστήμονες και μόνο σε αυτούς. Δεν είμαι επιστήμονας για να έχω τη δική μου γνώμη επάνω σε ιατρικά θέματα. Όπως θα μου φαινόταν πολύ παράξενο να μου μιλούσε κάποιος για το θέατρο, για τον ρόλο μου και δεν θα ήταν σκηνοθέτης, ηθοποιός, έτσι το θεωρώ περίεργο να εκφέρω γνώμη για τα εμβόλια σαν να είμαι ερευνητής. Στην καραντίνα διάβασα πολύ, μαγείρεψα πολύ, καθάρισα πάρα πολύ, ναι, αυτό το έκανα μετά μανίας και ήρθα πιο κοντά με τον άνθρωπό μου. Ήμουν θλιμμένη. Δεν μπορείς να ακούς ότι πεθαίνουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μόνοι τους στις εντατικές – τι φρικτός θάνατος- και να λες «α τι ωραία εγώ είμαι μέσα στο σπίτι μου και κοιμάμαι και ξεκουράζομαι». Γιατί φίλοι μου και γνωστοί μου νόσησαν από κορονοϊό, άλλοι πιο ελαφριά, άλλοι πιο βαριά.

Δεν θα μπω καν στην συζήτηση αν υπάρχει κορονοϊός ή δεν υπάρχει. Μακριά από εμένα όλα αυτά, οι θεωρίες συνωμοσίας. Από εκεί και πέρα όποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί δικαίωμα του αλλά δεν θα γίνει και το κράτος παιδονόμος. Για εμένα υπάρχει η ατομική και η συλλογική ευθύνη. Αν δεν θες να εμβολιαστείς, να κάνεις συχνά τεστ, να κρατάς αποστάσεις, να φοράς την μάσκα σου, να κάνεις αυτό που πρέπει για να μην κολλήσεις τον συνάνθρωπό σου. Έχεις κρίση, φέρσου ανάλογα. Γιατί όπως είναι δικαίωμα σου να μην εμβολιαστείς, έτσι πρέπει να προστατέψεις και εμένα που έχω εμβολιαστεί. Όπως πληροφορούμαι από τους γιατρούς, μπορεί να κολλήσω τον Covid-19 κι ας έχω κάνει εμβόλιο. Δεν μιλάω διχαστικά αλλά ζητάω ό,τι λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και οι άνθρωποι που έχουν σπουδάσει ιατρική. Ας δείξουμε λίγη ταπεινότητα. Ας πάει το εγώ μας λίγο πίσω. Ε, δεν τα ξέρουμε όλα.