Ουγγαρέζος: Ο παρουσιαστής του μεσημεριανού πρέπει να είναι μάγκας για να κρατήσει ισορροπίες

-Τι γεύση σου άφησε στο «Πρωινό mou»;
 
Μου άφησε μια γλυκιά κούραση. Μου θυμίζει το στρατό. Oταν τελείωσε είπα «ήταν μια ωραία εμπειρία». Αλλά όταν το βίωνα έλεγα «Θεέ μου δεν θα τη βγάλω».
 
-Δηλαδή ήσουν στρατιωτάκι στο πρωινό;
 
Ναι. Γιατί όχι; Δεν το βρίσκω κακό να λες ότι είσαι στρατιώτης σε μια προσπάθεια. Ξέρεις, όταν θα έρθουν οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις και αντεπεξέλθω και έχω και μια πορεία στην τηλεόραση, τότε να αξιώσω να γίνω λοχίας ή λοχαγός ή οτιδήποτε. Για την ώρα με βρίσκει πάρα πολύ σύμφωνο σε αυτά που έχω κάνει μέχρι τώρα, να είμαι στρατιώτης και να δίνω το καλύτερο.
 
-Ειπώθηκε ότι η εκπομπή ήταν ένα «πρωινό μεσημεριανάδικο», με κουτσομπολιό για πρώτη φορά στην πρωινή ζώνη του Mega. Σε βρίσκει σύμφωνο;
 
Δεν με βρίσκει σύμφωνο ο όρος κουτσομπολιό. Αλλά για να μη κολλάμε στις λέξεις, καταλαβαίνω τι λες. Εγώ ανήκω σε μια γενιά που μεγάλωσε με την τηλεόραση. Το Mega και όλα τα κανάλια, τα προφίλ τους τα έχουμε αποκρυσταλλωμένα στο κεφάλι μας. Το κοινό πια είναι εκπαιδευμένο. Ξέρει τι θέλει. Δεν εντυπωσιάζεται πια, δεν είναι ότι προσφέρεις πρώτη φορά κάτι. Θέλει άποψη, θέλει συγκεκριμένες προτάσεις, διαφορετικές από τις προηγούμενες. Ετσι λοιπόν ήταν ανάγκη της εποχής να είναι τα πράγματα διαφορετικά. Το κουτσομπολιό σαν όρος δεν με βρίσκει σύμφωνο. Ρεπορτάζ κοινωνικού σχολίου με την έννοια ότι μια παρέα σχολιάζει. Το διαφορετικό που είχαμε εμείς φέτος ήταν ότι υπήρχε άποψη. Αποψη δυνατή. Κάποιες φορές μπορεί να χαρακτηριζόταν και ακραία, αλλά υπήρχε όπως σε μια παρέα που μπορεί κάποιος να διαφωνήσει χοντρά. Το θέμα είναι κατά πόσο υπήρχε ισορροπία και υπήρχε με τους παρουσιαστές μας και την ομάδα γενικότερα ώστε να μην προσβληθούν άτομα. Ούτε πιστεύω ότι είναι κακό σαν εκπομπή το μεσημεριανό. Αλλά αυτή είναι μια άλλη συζήτηση. Ο παρουσιαστής του μεσημεριανού πρέπει να είναι πολύ πιο μάγκας γιατί πρέπει να κρατήσει ισορροπίες. Ενώ στο ενημερωτικό είναι πέντε πράγματα. Θα βγει ο εκπρόσωπος της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, θα πουν πέντε πράγματα και τελείωσε. Στη μεσημεριανή ζώνη πρέπει να έχεις αντίληψη του τηλεοπτικού αέρα, συναίσθηση του τι λέγεται για να μην ξεφεύγουν τα πράγματα.
 
-Στον «Ομορφο κόσμο» ήσουν παρουσιαστής. Στο «Πρωινό mou» συμπαρουσιαστής. Ποιος ρόλος θεωρείς ότι σου ταιριάζει καλύτερα;
 
Αν με ρωτάς επαγγελματικά τι στόχο έχω, φυσικά να είμαι, να γίνω παρουσιαστής. Αλλά ειδικά για πέρυσι και φέτος, με την πορεία μου και την πείρα μου, είμαι πολύ ευχαριστημένος να είμαι μέρος μιας ομάδας. Οι προσωποκεντρικές προσπάθειες έχουν αρχίσει λίγο και σβήνουν. Πλέον τη διαφορά κάνουν οι ομάδες. Και εγώ, πέρυσι και φέτος, και το λέω ειλικρινά, όχι για να το παίξω καλό παιδί, ένιωθα μέλος μιας ομάδας.
 
-Είπαμε πριν, για τις απόψεις που ακούστηκαν στην εκπομπή, ότι ήταν ακραίες. Κινηθήκατε όμως στα όρια του μέτρου;
 
Οχι. Θεωρώ ότι κάποιες φορές ήταν ακραία τα πράγματα, αλλά επειδή υπήρχαν άνθρωποι έμπειροι που το χειρίζονταν όλο αυτό, ήταν τόσο όσο. Δηλαδή ή σώθηκε την τελευταία στιγμή ή ισορροπήθηκε με κάτι άλλο.
 
-Είναι εύκολο να χάσεις το μέτρο; Δηλαδή ακούστηκε ότι εσύ, η Σάσα Σταμάτη, ο Γιώργος Λιάγκας, παραήσασταν χαλαροί…
 
Είναι εύκολο να νιώθεις τόσο άνετα. Είναι η ανάγκη της εποχής. Ο απαιτητικός τηλεθεατής ξέρει τι θέλει και δεν θέλει να ακούει τίποτα περισσότερο από ό,τι ακούει και στην παρέα του. Βέβαια υπάρχουν και όρια. Τα οποία θέτει το κανάλι και η ευπρέπεια και η αξιοπρέπεια. Θεωρώ ότι αυτά τα όρια δεν ξεπεράστηκαν, λόγω του Γιώργου της Φαίης και της προσωπικής μας παιδείας.
 
-Θεωρείτε όμως ότι φλερτάρατε να τα ξεπεράσετε αυτά τα όρια;
 
Ναι. Το θεωρώ. Πολλές φορές μπορεί και να τα ξεπεράσαμε, όχι απλά να φλερτάραμε. Και σώθηκε από τον μηχανισμό της εκπομπής, των ανθρώπων της.
 
-Η φιλική σου σχέση με τον Γιώργο και τη Φαίη σχολιάστηκε αρνητικά. Οτι είστε φιλαράκια και σε υποστηρίζουν… Είναι κακό να έχεις φιλίες; Δαιμονοποιούνται;
 
Είναι δύσκολο. Εχω πέντε φίλους από μικρό παιδί. Για να έχεις φιλίες σε αυτό τον χώρο πρέπει να περάσεις καιρό μαζί τους, που όμως δεν μπορείς να περάσεις, γιατί είναι έτσι οι συνεργασίες, η κατάσταση, ο χώρος, που λέγονται πολλά. Αλλα μπροστά άλλα πίσω. Υπάρχει πολλή ρευστότητα. Οτι μιλάς με ένα άτομο, γνωρίζεσαι, περνάς καλά, βγαίνεις έξω, χάνεσαι, ξαναβρίσκεσαι και μαθαίνεις ότι πριν από μία εβδομάδα σε έβριζε. Δεν υπάρχει βάρος στον λόγο. Θέλει διπλάσια τριβή απ’ ό,τι θέλει στην κανονική ζωή (σ.σ.: η φιλία).
 
-Υπάρχουν προσωπεία δηλαδή…
 
Ναι υπάρχουν. Και ο χώρος το δικαιολογεί. Δεν λέω ότι δεν υπάρχει ειλικρίνεια. Ο καθένας όμως έχει ένα πρόσωπο που προβάλλει. Στην καλύτερη των περιπτώσεων μπορεί να είναι αυτό που είναι, αλλά υπάρχει. Οι αντιδράσεις και η συμπεριφορά να είναι βάση με το προφίλ που προβάλλει. Αλλά ως φίλους στη ζωή μου έχω τον Γιώργο και κατ’ επέκταση τη Φαίη, που είναι οικογένεια. Είναι οι δύο άνθρωποι που είναι πιο κοντά μου. Τώρα αυτά ότι με προμοτάρουν, δεν είναι… Εντάξει.
 
-Κάποιες δηλώσεις σου γι’ αυτούς έχουν σχολιαστεί ως κολακείες…
 
Εντάξει. Θα μπορούσε. Δεν γίνεται κακοπροαίρετα. Και εγώ, αν τα διάβαζα, μπορεί να τα έλεγα. Απλά πραγματικά τα εννοώ. Η μόνη μου απάντηση είναι η συνέχεια και η συνέπεια. Δηλαδή και του χρόνου και μετά από χρόνια τα ίδια θα λέω για αυτούς. Να έχουν υπομονή αυτοί που τα λένε αυτά, να δουν. Αλλά τους καταλαβαίνω απόλυτα που τα λένε. Κι εγώ ενδεχομένως τα ίδια θα έλεγα.
 
-Ποιο θεωρείς ταλέντο σου τηλεοπτικά;
 
Δεν είναι ταλέντο, είναι γνώρισμα, γιατί έχει και θετικά και αρνητικά και είναι ότι, όπως είμαι στην τηλεόραση, είμαι και στην πραγματική μου ζωή. Και νομίζω ότι αυτό βγάζει έναν καλό αυθορμητισμό, που κάποιες φορές έχει σαν αποτέλεσμα και ακρότητες ενδεχομένως που προσπαθώ να περιορίσω και νομίζω ότι φέτος τις περιόρισα. Είναι ένα καλό χύμα. Τις αντιδράσεις που έχω πριν ανάψει το λαμπάκι, τις έχω και μετά. Είναι σαν φυσική συνέχεια.
 
-Αν το μεταφράζω σωστά, και διόρθωσέ με αν δεν είναι έτσι, είσαι ψώνιο με την καλή έννοια και εντός πολλών εισαγωγικών. Οτι σου αρέσει αυτό που κάνεις και είσαι αυτός που είσαι.
 
Ναι. Αυτό. Το ψώνιο βέβαια είναι μια λέξη αρνητικά φορτισμένη, αλλά ότι γουστάρω πολύ τη δουλειά, ναι.
 
-Οτι είναι το ψώνιο σου, να το διατυπώσω διαφορετικά.
 
Ναι. Γουστάρω πολύ τη δουλειά μου. Δεν μπορώ να δουλεύω είκοσι ώρες την ημέρα αν δεν μου ταΐζει κάτι αυτό. Ολοι όσοι εκτιθέμεθα έχουμε αυτό το μικρό τερατάκι, μια φαγούρα μέσα μας. Είτε είναι ηθοποιοί, τραγουδιστές, παρουσιαστές. Οποιος πει το αντίθετο, νομίζω ότι θα πει και ψέματα. Εγώ αυτό σίγουρα το ταΐζω και σίγουρα με το πώς το ταΐζω, δηλαδή με το πόσο πολύ δουλεύω, επέρχεται μια ισορροπία στη ζωή μου.
 
Μόνος με τη Φαίη;
 
-Για του χρόνου ποια είναι τα σχέδια;
 
Περιμένουμε το κανάλι τι θα πει. Δεν έχω ιδέα. Ελπίζω να είμαι.
 
-Εσύ θα συνεχίσεις στην εκπομπή;
 
Δεν το ξέρω. Περιμένω τι θα μου πει το κανάλι. Αυτή η εβδομάδα είναι πολύ σημαντική, γενικότερα, για συζητήσεις. Πρέπει πρώτα να συζητήσουν οι παρουσιαστές, που δεν ξέρω σε τι φάση είναι και μετά θα ακολουθήσουν οι αποφάσεις του καναλιού (σ.σ. μέχρι την ώρα που τυπωνόταν το περιοδικό δεν είχε ανακοινωθεί η συνέχιση της συνεργασίας).
 
-Αν έμενε μόνο η Φαίη στο πρωινό, εσύ θα συνέχιζες μαζί της;
 
Ναι. Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Θα νιώθω μέρος μιας ομάδας. Και η ομάδα είναι ευρύτερη πρέπει να σου πω. Εγώ νιώθω στο Mega ότι δουλεύω με ανθρώπους και όχι για ανθρώπους. Για αυτό και όλο το άγχος μου να τα καταφέρω για να παραδώσω πίσω αυτό το προϊόν όπως μου το άφησαν. Και οι άνθρωποι πίσω από τις κάμερες και μπροστά. Οπότε πάλι μέλος της ομάδας θα αισθάνομαι και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό.
 
Πηγή : TV Εθνος

Νάνσυ Νικολαΐδου