Όττο Ρεχάγκελ: «Στην Ελλάδα νιώθω μεγαλη ευτυχία»

Ο «Βασιλιάς Οττο», που παραπέμπει λίγο σε Οθωνα, είναι ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ προς τιμήν του μεγάλου Γερμανού τεχνικού Οττο Ρεχάγκελ, του μυθικού προπονητή, που οδήγησε την Εθνική Ελλάδος στον θρίαμβο του Euro 2004.

Η ταινία παρουσιάζει ένα από τα μεγαλύτερα έπη στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού, την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου από τη χώρα μας στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Σε σκηνοθεσία του Κρίστοφερ Αντρέ Μαρκς, ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη, με εμπειρία στα αθλητικά ντοκιμαντέρ, η ταινία μάς παρουσιάζει τη διαδρομή που εκτόξευσε την Ελλάδα και μας θυμίζει το θαύμα που ένωσε ένα έθνος. O Όττο Ρεχάγκελ μιλά στο Secret και την Σάσα Σταμάτη.

Πώς αισθάνεστε που είστε και πάλι στην Ελλάδα;
Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί είχα μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα, και, όταν έρχομαι, αισθάνομαι πάρα πολύ ευτυχισμένος. Εχω αναπτύξει σχέσεις με τους Ελληνες και είμαι πάντα ευτυχής.

Ποια ήταν η αγαπημένη σας ελληνική ομάδα;
Ολες οι ομάδες ήταν οι αγαπημένες μου, αλλά οι μεγαλύτερες που παρακολουθούσα περισσότερο τότε ήταν ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ.

Παρακολουθείτε τώρα το ελληνικό ποδόσφαιρο;
Δεν παρακολουθώ τώρα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μόνο τους δικούς μου παίκτες παρακολουθώ.

Από την ταινία τι να περιμένει ο κόσμος;
Ελπίζω να αρέσει πολύ στον κόσμο και όσοι τη δουν να πουν και στους φίλους τους να την παρακολουθήσουν.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας ποδοσφαιριστής από όλο τον κόσμο και γιατί;
Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό, γιατί όλοι είναι διαφορετικοί. Παρακολουθώ πάντα τους παίκτες και πώς αντιδρούν σε κάποια συγκεκριμένη περίπτωση. Για παράδειγμα, πώς θα αντιδρούσε ο Μαραντόνα σε κάποια περίπτωση. Δεν μπορώ να πω για κάποιον συγκεκριμένο. Πάντα έβλεπα πώς αντιδρούσαν και πώς αυτό εξελισσόταν μετά.

Τι σας έχει μείνει χαραγμένο από το 2004;
Το ότι εκπλήρωσα τις προσδοκίες των Ελλήνων.

Ο αρχιτέκτονας αυτού του απροσδόκητου θριάμβου του 2004 ήταν αδιαμφισβήτητα ο κορυφαίος Γερμανός τεχνικός, «βασιλιάς» Οττο Ρεχάγκελ. Και στην ταινία παρουσιάζεται το πώς δύο εκ διαμέτρου αντίθετες κουλτούρες ενώθηκαν και έγραψαν μια ολόχρυση σελίδα στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Η ταινία «Βασιλιάς Οττο» θα βγει στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου από την Tanweer.