«Όταν πέθανε η γυναίκα μου σκέφτηκα να αυτοκτονήσω! Είχε θολώσει το μυαλό μου»

Λεωνίδας Βελής

«Όμως δεν μου το επέτρεπε η θρησκεία μου, η συνείδησή μου να κάνω κάτι κακό στον εαυτό μου και να φύγω από τη ζωή».

Στον Νίκο Νικόλιζα και την εφημερίδα Espresso έδωσε συνέντευξη ο Λεωνίδας Βελής, ο οποίος μίλησε για το γεγονός ότι σκέφτηκε να αυτοκτονήσει, όταν πέθανε η σύζυγός του.

[dfp_ads id=236982]
Πριν από λίγα χρόνια είχατε αποκαλύψει ότι σκεφτήκατε να αυτοκτονήσετε μετά τον χαμό της συζύγου σας…

Ναι. Είχε θολώσει το μυαλό μου. Σκέφτηκα να την ακολουθήσω. Με τη Νικολέττα γύρισα όλη την υφήλιο. Δεν κάναμε παιδιά και για εκείνη ήμουν μαζί σύζυγος και παιδί της. Απίστευτη αγάπη! Μοναδική. Μιλάω για εκείνη και κλαίω. Δεν μπορώ να την ξεπεράσω παρότι έχουν περάσει εννιά χρόνια. Όμως δεν μου το επέτρεπε η θρησκεία μου, η συνείδησή μου να κάνω κάτι κακό στον εαυτό μου και να φύγω από τη ζωή. Έπρεπε να σταθώ στα πόδια μου. Άλλωστε, από τότε που έφυγε εκείνη δεν ξαναμπήκε άλλη γυναίκα σπίτι μου. Δεν ξανάφτιαξα τη ζωή μου. Δεν θα την προδώσω ποτέ.

Νιώθετε αυτό που λέμε «η μοναξιά του καλλιτέχνη;»

Πολλές φορές. Όταν σβήσουν τα φώτα της πίστας και κατέβεις από αυτήν, τα πάντα αλλάζουν. Είναι πολύ σκληρό για κάποιες ώρες να είσαι «ίνδαλμα», να νιώθεις αυτό που λένε «θεός», με χειροκροτήματα και «μπράβο», και μετά, όταν σβήσουν οι προβολείς, να έρχεσαι αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, με τη μοναξιά. Σκληρό συναίσθημα.

Λεωνίδας Βελής

Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε σε όσους διαβάσουν αυτή τη συνέντευξη;

Αν στην πορεία της ζωής τους βρουν την πραγματική αγάπη στο πρόσωπο ενός ανθρώπου, μην την αφήσουν να φύγει. Εγώ ευτύχησα να αγαπηθώ και να αγαπήσω μια κοπέλα μοναδική. Μια κοπέλα με την εικόνα της οποία ξυπνάω και κοιμάμαι. Εύχομαι αυτό το συναίσθημα να το ζήσει όλος ο κόσμος.

Διαβάστε εδώ όλα τα νέα για την τηλεόραση και όχι μόνο!