Όταν ο Νίκος Οικονομόπουλος αμφισβητούσε τα μέτρα κατά του κορονοϊού

Νίκος Οικονομόπουλος

«Στην εκκλησία θα κολλούσε, ενώ στο σούπερ μάρκετ όχι;», αναρωτιόταν τότε ο Νίκος Οικονομόπουλος.

Στον Ευαγγελισμό νοσηλεύεται ο Νίκος Οικονομόπουλος, καθώς βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Ο γνωστός τραγουδιστής συνεχίζει να έχει δύσπνοια και πυρετό, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα νεότερα για την υγεία του.

Ο Νίκος Οικονομόπουλος είχε παραχωρήσει τον περασμένο Μάιο συνέντευξη στον «Ρυθμό» και τη Μαρία Γεωργάκαινα, όπου είχε μιλήσει για την πανδημία, το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας, αμφισβητώντας ουσιαστικά τα μέτρα που είχαν παρθεί κατά του κορονοϊού.

«Ο κορονοϊός απλά έφερε μία αταξία στη ζωή μας. Μας τα έχει αλλάξει όλα, μας έχει αλλάξει τη δομή της σκέψης μας, δεν ξέρουμε τι είναι σωστό και τι είναι λάθος. Μας λένε κάποιοι άλλοι άνθρωποι τι είναι το σωστό, ενώ γνωρίζουμε κι εμείς τι είναι και θέλουν να μας βγάλουν τρελούς. Είναι κάποιοι άνθρωποι που παραπληροφορούν τον κόσμο και λένε πράγματα που δε τα γνωρίζουν, γιατί αυτά τα πράγματα κάπου τα άκουσαν. Κι έτσι ο κόσμος δεν ξέρει τι να πιστέψει», έλεγε αρχικά τότε ο Νίκος Οικονομόπουλος.

Ο Νίκος Οικονομόπουλος πρόσθεσε επίσης: «Τις πρώτες ημέρες δεν σου κρύβω ότι ξυπνούσα και έβλεπα τους θανάτους και τα κρούσματα. Πλέον δεν το κάνω. Πλένω τα χέρια μου με αντισηπτικό σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι προ κορονοϊού. Δεν ήμουν από τους ανθρώπους που πήγαινα κάθε Κυριακή στην εκκλησία, αλλά είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύω πολύ και θέλω να το μεταδώσω στον κόσμο. Δε θέλω να πείσω κάποιον να πιστέψει με το ζόρι γιατί έτσι πρέπει».

«Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν κι έχουν ανάγκη και να λάβουν τη θεία κοινωνία και να προσευχηθούν και αυτή η ανάγκη τους από κάποιους ανθρώπους φάνηκε ότι δεν πρέπει να υπάρχει σε αυτή τη ζωή. Τον λόγο δεν τον γνωρίζω γιατί, αλλά άλλα πράγματα μπορούσαν να συμβούν. Για παράδειγμα ο κόσμος μπορούσε να πάει σούπερ μάρκετ, αλλά στην εκκλησία θα κολλούσε κορονοϊό. Στο σούπερ μάρκετ δεν θα κολλήσει. Λέω το πιο κλασικό και το πιο διαδεδομένο», έλεγε ο Νίκος Οικονομόπουλος.

«Εγώ θα κοινωνούσα ακόμη και αν ο προηγούμενος από εμένα ήταν λεπρός… Ποια είναι η χειρότερη κολλητική ασθένεια; Και αυτή να είχε, εγώ θα κοινωνούσα. Με τον κορονοϊό δεν έχει αλλάξει κάτι», ανέφερε τότε ο Νίκος Οικονομόπουλος.