Ορέστης Τζιόβας: «Τέτοια θέματα σεξουαλικότητας δεν θα έπρεπε να είναι ταμπού σήμερα»

Ορέστης Τζιόβας

"Τα μηνύματα μίσους πηγάζουν από την προσωπική δυστυχία, ανελευθερία και αποτυχία όσων τα στέλνουν" τονίζει ο Ορέστης Τζιόβας.

Με αφορμή τη συμμετοχή την παραγωγή του ΚΘΒΕ, ο Ορέστης Τζιόβας παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! και τον δημοσιογράφο Πάνο Τσουκαρά. Μεταξύ άλλων, μάλιστα, ο γνωστός ηθοποιός κλήθηκε να πάρει θέση για την απόφαση του να μιλήσει ανοικτά για τους σεξουαλικούς του πειραματισμούς όσο και τα μηνύματα που δέχθηκε στα social media.

Είσαι ένας άνθρωπος που δεν φοβάται να μιλήσει ανοικτά για τα βιώματα του. Σε αυτό το πλαίσιο, φαντάζομαι, αποκάλυψες ότι ο σεξουαλικός σου προσανατολισμός είναι πιο πειραματικός.

Πάντα ήμουν έτσι. Πιστεύω σε μια κοινωνία όπου όλοι οι άνθρωποι μπορούν να μιλήσουν ανοικτά και να ανταλλάξουν απόψεις χωρίς φόβο. Δυστυχώς μεγαλώνουμε σε μια υποκριτική κοινωνία και φοβόμαστε να μιλήσουμε για αυτά που ζούμε ή μας απασχολούν. Τέτοια θέματα σεξουαλικότητας δεν θα έπρεπε να είναι ταμπού σήμερα.

Ήσουν έτοιμος για τα πολλά αρνητικά μηνύματα που δέχθηκες, όπως έχεις πει, στα social media ύστερα από αυτή την αποκάλυψη;

Ήταν αναμενόμενα. Σε εκείνα που αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει έδαφος για συζήτηση απαντώ, όχι απαραίτητα για να συμφωνήσουμε, αλλά για να ανταλλάξουμε απόψεις. Στα υβριστικά δεν θα μπω στη διαδικασία να ασχοληθώ.

Από που θεωρείς ότι πηγάζουν αυτά τα μηνύματα μίσους;

Από την προσωπική δυστυχία, ανελευθερία και αποτυχία όσων τα στέλνουν