Ορέστης Τρίκας: «Κόντεψα να τρελαθώ όταν διάβαζα για ένα αγόρι και το τι του έκανε ο Δημήτρη Λιγνάδης»

Ορέστης Τρίκας

«Είναι σοκαριστικό, εξοργιστικό. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ένας άνθρωπος βίωσε τέτοιες καταστάσεις», λέει ο Ορέστης Τρίκας.

Ο ηθοποιός Ορέστης Τρίκας έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και τη Μαρία Σοφιανού, όπου μίλησε και για το ελληνικό metoo και τις καταγγελίες που συγκλόνισαν τον πανελλήνιο.

Συνάδελφοί σου, μετά από καταγγελίες βρίσκονται προφυλακισμένοι για σοβαρά αδικήματα. Σοκαρίστηκες με όλα αυτά που ακούστηκαν;

Βέβαια σοκαρίστηκα. Ποιος δεν σοκαρίστηκε; Με το που διάβαζα όλα αυτά που καταγγέλθηκαν και θυμάμαι χαρακτηριστικά να διαβάζω για ένα αγόρι και το τι του έκανε ο Δημήτρης Λιγνάδης, κόντεψα να τρελαθώ. Είναι σοκαριστικό, εξοργιστικό. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ένας άνθρωπος βίωσε τέτοιες καταστάσεις. Είναι επιτέλους καιρός να εξυγιανθούν όλοι οι χώροι, γιατί δεν συμβαίνουν μόνο στο θέατρο. Είναι κρίμα να σκοτώνονται και να αλλοιώνονται ψυχές από ανθρώπους με ανασφάλεια. Χαίρομαι πάρα πολύ που βγήκαν και μίλησαν.

Έχεις βιώσει κάτι ανάλογο;

Σεξουαλική κακοποίηση ούτε έχω βιώσει, ούτε έχω δει να συμβαίνει γύρω μου. Έχω συνεργαστεί όμως, με σκηνοθέτη, ο οποίος ήταν ψυχικά άρρωστος και είπα με τέτοιον άνθρωπο δεν πρόκειται να ξανά δουλέψω. Θα δουλεύω μόνο με υγιείς ανθρώπους, οι τοξικοί να κάτσουν σπίτια τους. Ας μην γίνω ποτέ το μεγάλο όνομα, ας μην ξανά δουλέψω αν είναι να συνυπάρχω με τέτοιους συναδέλφους.