Ονειρεμένο ταξίδι στις Μαλδίβες για τον Ιάκωβο Γκόγκουα

Ιάκωβος Γκόγκουα

Δείτε φωτογραφίες...

Το γνωρίσαμε μέσα από την Eurovision του 2010, όπου είχε «καθηλώσει» τους fan του διαγωνισμού, ενώ είχε χαρακτηριστεί από τα μεγάλα ευρωπαϊκά δίκτυα ως ο πιο sexy χορευτής της δεκαετίας. Ο ίδιος ακολούθησε μία τεράστια καριέρα στο χορό και το τραγούδι με συμμετοχές στα σημαντικά μουσικά project. Πριν τέσσερα χρόνια τα εγκατέλειψε όλα και επέστρεψε στη μεγάλη του αγάπη την ιατρική κάνοντας μια νέα αρχή και πορεία. Ο Ιάκωβος Γκόγκουα, πήγε στον επίγειο παράδεισο του Ινδικού τις Μαλβίδες και δίνει αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό στο zappit.gr…

«Ο επίγειος παράδεισος το Ινδικού Ωκεανού, οι Μαλδίβες, φιλοξενεί περισσότερους από 1 εκατομμύριο τουρίστες το χρόνο. Ήμουν ακόμη ένας και αυτή είναι η αυθεντική εμπειρία μου» τονίζει ο ίδιος περιγράφοντας στο zappit.gr όσα έζησε.

«Παρθένες, λευκές παραλίες και κρυστάλλινα, πράσινα νερά: Ένας αξεπέραστος συνδυασμός που, όταν βρεθείς στις Μαλδίβες, το μάτι σου δεν θα «χορταίνει». Αν και… μικρό στο μάτι, αφού στο χάρτη δεν μπορείς καλά καλά να δεις τα νησιά, ενώ είναι και το μικρότερο κράτος στον κόσμο, οι Μαλδίβες αποτελούνται από ένα σύμπλεγμα 1190 λιλιπούτειων νησιών, τα οποία απλώνονται σε μία τεράστια έκταση του Ινδικού Ωκεανού. Ο Μάρκο Πόλο, μάλιστα, τις είχε αποκαλέσει «το λουλούδι των Ινδιών» και, πράγματι, δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω. Σίγουρα δεν πρόκειται αποκλειστικά για έναν γαμήλιο προορισμό. Έχεις πολλούς ακόμη λόγους να τις επισκεφτείς: υπέροχα νερά και μοναδικά θέρετρα – κάποια νησάκια είναι αυτούσια resorts–θα σε ανταμείψουν και με το παραπάνω.

Εγώ τις επισκέφτηκα κατά τη διάρκεια των γιορτών και πέρασα φανταστικά. Εκτός, όμως, από τα δημοφιλή bungalows πάνω στην άμμο που, ομολογουμένως, θα σου δώσουν πολλές Instagram ευκαιρίες για αξιομνημόνευτα snapshots και όλες τις ανέσεις που θα μπορούσες να φανταστείς, υπάρχει ακόμη ένα «σενάριο» στο οποίο αξίζει να επενδύσεις χρόνο και αυτό είναι τα local islands. Όπως υπονοεί και το όνομά τους, πρόκειται για εκείνα τα νησιά στα οποία κατοικούν οι ντόπιοι – συνολικά στα Μαλδίβες κατοικούν περίπου 436,000. Στα local islands, προφανώς, η διαμονή κοστίζει πολύ λιγότερο από τα ‘resort islands’ και μπορείς να ανακαλύψεις την αυθεντική κουλτούρα των ντόπιων και το πώς ζουν πραγματικά. Εκεί ο χρόνος δεν έχει σημασία, η ζωή κυλάει αργά και οι άνθρωποι πραγματικά απολαμβάνουν το «τώρα». Τις στιγμές που αναρωτιέσαι πού βρίσκονται όλοι, θα διαπιστώσεις πως… ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν: χαλαρώνουν σε μία αιώρα ρεμβάζοντας, διαβάζουν κάποιο βιβλίο ή συζητούν νωχελικά και ευδιάθετα μεταξύ τους.

Τι άλλο μου έκανε εντύπωση; Πρόκειται για ένα μουσουλμανικό κράτος, οπότε το αλκοόλ απαγορεύεται αυστηρά. Στις Μαλδίβες δεν θα βρεις πουθενά να σερβίρουν ή να πωλούν αλκοόλ, ενώ αν έχεις την ιδέα να φέρεις αλκοόλ από την Ελλάδα, θα το αφήσεις… στο αεροδρόμιο. Η μόνη εξαίρεση όπου μπορείς να πιεις αλκοόλ ακούει στο όνομα ‘bar boats’. Ναι, υπάρχουν καράβια τα οποία έχουν μετατραπεί σε αυτοσχέδια μπαρ εν πλω, λίγο πιο μακριά από τα local islands. Αφού μεταφερθείς εκεί με φουσκωτό μπορείς να απολαύσεις το αγαπημένο σου κοκτέιλ ή να ανοίξεις ένα μπουκάλι σαμπάνια, για να καλωσορίσεις τη νέα χρονιά.  Επίσης, απαγορεύεται οι γυναίκες να φορούν μπικίνι εκτός από τις λεγόμενες bikinibeaches–θα βρεις τουλάχιστον μία τέτοια σε κάθε local island. Σε κάθε άλλη περίπτωση, οι γυναίκες πρέπει να φορούν ολόσωμη, νεοπρέν στολή δύτη. Σίγουρα τα local islands δεν διαθέτουν την πολυτέλεια των ξενοδοχείων, ωστόσο αξίζει να τα συνδυάσεις για να πάρεις μία γεύση από όλες τις πλευρές των Μαλβιδών».