Όμηρος Πουλάκης: «Έχω αντιμετωπίσει εργασιακό bullying μα έχει περάσει πολύς καιρός»

Όμηρος Πουλάκης

"Πρέπει να οδηγηθούμε σε πιο ουσιωδώς ειρηνικούς τρόπους συνύπαρξης" υπογραμμίζει ο Όμηρος Πουλάκης.

Με αφορμή τη σειρά Κόκκινο Ποτάμι παραχώρησε συνέντευξη ο Όμηρος Πουλάκης στο περιοδικό 7 Μέρες Tv και τον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα. Μέσα σε όλα, ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στα περιστατικά κακοποιητικών συμπεριφορών που ήρθαν στην επιφάνεια και αφορούν τον καλλιτεχνικό χώρο.

Τα τελευταία δυόμιση χρόνια πολλοί συνάδελφοι σας έχουν καταγγείλει κακοποιητικές συμπεριφορές, πολλές από τις οποίες έχουν πάρει πλέον το δρόμο της Δικαιοσύνης. Σας έχει συμβεί κάτι ανάλογο;

Περιστατικά όπως αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας, ευτυχώς, δεν συνάντησα στο δρόμο μου. Δεν έχω βιώσει ούτε σεξουαλική ούτε άλλου τίπου σωματική βία. Όμως έχω αντιμετωπίσει αυτό που πλέον αποκαλούμε εργασιακό bullying. Αυτές οι συμπεριφορές και πρακτικές που κάποτε, κατά τη δική μου γνώμη, ήταν και νομιμοποιημένες, σε βαθμό που θεωρούνται σχεδόν θεμιτές, όπως το καψόνι π.χ, θα πρέπει να αμβλυθούν σταδιακά. Και θα πρέπει να οδηγηθούμε σε πιο ουσιωδώς ειρηνικούς τρόπους συνύπαρξης.

Τι εννοείται όταν λέτε ότι έχετε δεχθεί εργασιακό bullying;

Δεν θεωρώ ότι οφείλω να τοποθετήσω αυτά τα περιστατικά σε δημόσιο διάλογο. Αν το θεωρούσα, θα το είχα ήδη κάνει. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε. Επιπλέον δεν συγκρίνονται με αυτά τα πολύ επώδυνα, δυσάρεστα, σκοτεινά περιστατικά που έχουν βγει στην επιφάνεια. Είναι σημαντικό κατά τη γνώμη μου να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε έρθει αντιμέτωποι με έναν αριθμό θυμάτων τα οποία μέσα στα σκοτάδια ζούσαν ένα ασύλληπτο τραύμα, μια αδιανόητη βία για πολύ καιρό. Εγκατέλειψαν διαδρομές, όνειρα, τραυματίστηκε η παιδικόητα τους, η εφηβεία τους ή η μετεφηβεία τους. Είναι αδιανόητο. Οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα ώστε να επουλωθεί αυτή η τραυματική εμπειρία.