«Οικονομικά είμαι τσίμα τσίμα, αλλά δεν γκρινιάζω γιατί έχω πάει ταξίδια, έχω κάνει χλιδές»

Νίκος Μουρατίδης

«Την τελευταία δεκαετία δεν αγοράζω τίποτα, συγκεκριμένα, έχω πάρει μόνο ένα ζευγάρι παπούτσια».

Ο Νίκος Μουρατίδης έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό “Λοιπόν” και τη Ρενέ Σαραντινού, όπου μίλησε, μεταξύ άλλων, για την οικονομική του κατάσταση, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «τα τελευταία δέκα χρόνια είμαι τσίμα τσίμα».

Οικονομικά είσαι καλά;

Τσίμα τσίμα. Βέβαια, μιας και μιλάμε για εποχή καραντίνας, βοηθάει στα οικονομικά, γιατί έχουν περιοριστεί στο μηδέν τα έξοδα, διότι είχα τρεις φορές την εβδομάδα οικιακή βοηθό, μια φορά την εβδομάδα έκανα μασάζ, μία φορά τις 15 έκανα μανικιούρ και πεντικιούρ και όλα αυτά τα έχω γλιτώσει. Αυτά είναι τα έξοδά μου, δεν κάνω ταξίδια, δεν πηγαίνω να ψωνίσω, τίποτα.

Νίκος Μουρατίδης

Αυτά είναι πολυτέλειες που δεν τις λες τσίμα τσίμα…

Αν σου πω τι έκανα πριν από το 2010… Έκανα ένα πολύ μεγάλο δώρο στον εαυτό μου κάθε χρόνο, έκανα 2-3 μεγάλα ταξίδια, έκανα κοινωνική ζωή, επισκέψεις, τραπέζια, δώρα, τα οποία κόπηκαν μαχαίρι. Έχω να μπω σε μαγαζί επισήμως και να ψωνίσω δέκα χρόνια. Την τελευταία δεκαετία δεν αγοράζω τίποτα, συγκεκριμένα, έχω πάρει μόνο ένα ζευγάρι παπούτσια.

Δεν γκρινιάζω, έχω πάει τα ταξίδια μου, έχω μείνει σε πανάκριβα ξενοδοχεία, έχω κάνει χλιδές, αλλά τα τελευταία δέκα χρόνια είμαι τσίμα τσίμα. Το να δίνω 100 ευρώ στον κηπουρό, 30 ευρώ στη μανικιουρίστα και 30 ευρώ στο μασέρ, δεν το λες και χλιδή, απλώς μαζεμένα στο τέλος του μήνα, βγαίνει ένα ποσό, αλλά γι’ αυτό δουλεύω, για να μπορώ να υποστηρίζω τέτοια πράγματα.