«Οι μισοί από την παρέα της Μυκόνου πέθαναν από ναρκωτικά»

Μύκονος

"Έβλεπα φίλους μου, από το χασίς, μέσα σε δυο χρόνια να πέφτουν στην ηρωίνη και να φεύγουν", εξομολογείται ο Άρης Τερζόπουλος.

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που δίνει ο Άρης Τερζόπουλος στο νέο site για την Μύκονο mykonospost.gr, προχωρά σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση στον Μαρίνο Βυθούλκα. Μεταξύ άλλων, ο Άρης Τερζόπουλος αναφέρεται και στα πρώτα του ταξίδια στη Μύκονο, την τότε παρέα του και πως έχασε πολλούς φίλους του από ναρκωτικά.

Άρης Τερζόπουλος

Το πρώτο ταξίδι του Άρη Τερζόπουλου στην Μύκονο διήρκησε δέκα μέρες. Δέκα μέρες γεμάτες από περιπέτεια και ανακαλύψεις. «Προτιμούσαμε να μην παίρνουμε το λεωφορείο για τις παραλίες, οπότε σκαρφαλώναμε τα βράχια από την Ψαρρού και περνούσαμε τον Πλατύ Γυαλό, την Παράγκα για να φτάσουμε στο Paradise στο Μπλιντρί. Αυτό που βλέπαμε κατά τη διάρκεια της διαδρομής ήταν διάφορους τύπους, με γένια, μακρυά μαλλιά, σανδάλια. Όταν κατεβήκαμε στο Paradise, βρεθήκαμε σε μια μεγάλη παραλία, στην οποία όλοι όσοι βρίσκονταν εκεί ήταν γυμνοί. Αυτό ήταν κάτι που βλέπαμε για πρώτη φορά, διότι ο γυμνισμός στην Ελλάδα ήταν κάτι μη διαδεδομένο και ασυνήθιστο. Αν και ντρεπόμασταν, κάναμε και εμείς μπάνιο γυμνοί και στην πορεία το συνηθίσαμε», λέει γελώντας.

Από εκείνο το Πάσχα του 1970, η Μύκονος μπήκε στην καρδιά του. «Την Μύκονο δεν την αγάπησα απλά. Την ερωτεύτηκα. Ήταν υπέροχη και είχε έναν αέρα ελευθερίας για τα πάντα, χωρίς, όμως, να προσβάλλει κανέναν», εξηγεί. Όταν πρωτοπήγε στη Μύκονο, είχε μόλις βγει από μια μεγάλη σχέση και αναρωτιέμαι αν πηγαίνοντας εκεί, έζησε κάποιον παράφορο έρωτα. «Όταν πρωτοπήγα, έζησα πολλούς έρωτες της μιας βραδιάς. Όπως σου είπα και προηγουμένως, μέσα σε μια χρονιά άλλαξαν πολλά. Σε όλους τους τομείς. Ακόμα και στο φλερτ.

Παράλληλα με τον χιπισμό, ξεκίνησε και η χρήση της μαριχουάνας. Μέχρι το 1970, δεν έκαναν χρήση νέα παιδιά, παρά μόνο ορισμένοι περιθωριακοί τύποι και ρεμπέτες. Ευτυχώς, ποτέ δεν μου ταίριαξε κανένα ναρκωτικό. Ακόμα και σήμερα, θέλω να είμαι όσο πιο νηφάλιος γίνεται, σε όλες τις στιγμές της ζωής μου. Δυστυχώς, έχασα πολλούς φίλους από εκείνη την παρέα εξαιτίας των ναρκωτικών. Έβλεπα φίλους μου, από το χασίς, μέσα σε δυο χρόνια να πέφτουν στην ηρωίνη και να φεύγουν. Οι μισοί από την παρέα της Μυκόνου πέθαναν. Αυτό ήταν κάτι που με σόκαρε και με αποτράβηξε για αρκετά χρόνια από το νησί», εξομολογείται ο Άρης Τερζόπουλος.

Πηγή: mykonospost.gr

Το mykonospost.gr είναι ένα νέο site με ρεπορτάζ, έρευνα, έντονη ειδησεογραφία, lifestyle θέματα και συνεντεύξεις με διάσημους Έλληνες που έχουν συνδέσει το όνομά τους με το νησί των ανέμων. Σκοπός του είναι να μεταφέρει τον παλμό της Μυκόνου 365 μέρες το χρόνο και να φωτίσει ορισμένες άγνωστες πτυχές της, που είναι εξίσου συναρπαστικές με αυτές που ήδη γνωρίζουμε.