Ο Θοδωρής Ζαγοράκης ξεκαθαρίζει: «Ήταν θέμα του οργανισμού μου και όχι αποτέλεσμα κάποιας απαγορευμένης ουσίας»

Θοδωρής Ζαγοράκης

"Αποδείχθηκε ότι η τεστοστερόνη μου βγήκε για 0,6 mg πάνω από το επιτρεπόμενο όριο. Δικαιώθηκα στα αθλητικά δικαστήρια, αλλά στο άκουσμα της λέξης «ντοπαρισμένος» είχα σοκαριστεί".

Συνέντευξη στη δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη παραχώρησε ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Ο πρώην ποδοσφαιριστής και νυν υποψήφιος Ευρωβουλευτής μιλά για την αποχώρησή του από τη Νέα Δημοκρατία, ενώ θυμάται και στιγμές από την ιστορική νίκη της Ελλάδας στο Euro του 2004.

«Πριν από την έναρξη του Euro 2004, οι περισσότεροι είχαν προγραμματίσει τις διακοπές τους δύο ημέρες μετά τον τελευταίο αγώνα του ομίλου απέναντι στη Ρωσία. Αυτή είναι η αλήθεια. Τότε, μιλώντας με τη μητέρα μου στο τηλέφωνο, της είπα: «Μάνα, ένα παιχνίδι έμεινε και θα γυρίσουμε πίσω». Όμως εκεί όπου είχαμε φτάσει, ένα βήμα πριν από τα προημιτελικά του Euro, κανένας δεν σκεφτόταν ούτε το πότε θα επέστρεφε», περιγράφει ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Ποιο είναι το χειρότερο που έχετε ακούσει ως ποδοσφαιριστής;

«Όταν ήρθε ο τότε γενικός αρχηγός της ΠΑΕ ΑΕΚ, Νίκος Στράτος, για να μου ανακοινώσει ότι είχα βγει θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ. Δεν το πίστευα! Ήξερα ότι δεν ίσχυε κάτι τέτοιο. Αποδείχθηκε τελικά ότι η τεστοστερόνη μου βγήκε για 0,6 mg πάνω από το επιτρεπόμενο όριο», απαντά ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

«Ήταν καθαρά θέμα του οργανισμού μου και όχι αποτέλεσμα κάποιας απαγορευμένης ουσίας. Δικαιώθηκα στα αθλητικά δικαστήρια, αλλά στο άκουσμα της λέξης «ντοπαρισμένος» είχα σοκαριστεί», εξομολογείται ο Θοδωρής Ζαγοράκης στη Σάσα Σταμάτη.

Eχετε πικρία από τη Ν.Δ.;

«Τα κόμματα εκφράζουν θέσεις, στάσεις, προτάσεις και χαράσσουν πολιτικές. Κάποτε συμφωνούμε, κάποτε νιώθουμε πως δεν μας εκφράζουν πια. Καμία πικρία, λοιπόν, ούτε από «τη Ν.Δ.», όπως το θέτετε, ούτε από τους ανθρώπους της», παραδέχεται σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Θοδωρής Ζαγοράκης.