Ο Τάσος Χαλκιάς για τη σοβαρή περιπέτεια της υγείας του – «Ήταν δύσκολη περίπτωση»

Τάσος Χαλκιάς

«Έχω μάθει από τον πατέρα μου να μην φοβάμαι τίποτα, μέσα από τον τρόπο που μας εκπαίδευσε με τον αδερφό μου», λέει ο Τάσος Χαλκιάς.

Στο περιοδικό «Λοιπόν» και τη Μαρία Σοφιανού παραχώρησε συνέντευξη ο Τάσος Χαλκιάς. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, και για τη σοβαρή περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του.

Σαράντα επτά χρόνια γάμου…

Είναι σχετικό. Ναι, σαράντα επτά χρόνια δεν χάλασε ο γάμος, με την έννοια της ουσιαστικής φθοράς. Ωστόσο φθορές υπάρχουν σε όλες τις ανθρώπινες σχέσεις, σε όλες τις συμβάσεις των ανθρώπων κι ο γάμος είναι μία από αυτές. Δεν είναι κάτι φυσιολογικό ανάμεσα στους ανθρώπους ο γάμος. Το φυσιολογικό είναι ο άνθρωπος να ζει μόνος του.

Όταν υποχρεωθεί να ζήσει με κάποιον άλλον, θα αρχίσουν οι αμοιβαίες υποχωρήσεις. Αν σέβεσαι τον διπλανό σου και λειτουργείς επί ίσοις όροις, τότε τα πράγματα δεν είναι πάντα εύκολα. Αυτά λοιπόν, δεν συνθέτουν σαράντα επτά χρόνια επιτυχημένο γάμου όπως θέλουν οι αστοί να λένε. Είναι μια κοινή πορεία που έχει προκύψει μέσα από αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Πώς είστε στον ρόλο του μπαμπά;

Θέλω να πιστεύω ότι είμαι ένας πολύ καλός πατέρας, καθώς έκανα συνειδητά οικογένεια. Άλλωστε είχα πρότυπο τη δική μου οικογένεια, για την οποία έτρεφα μεγάλο σεβασμό. Το έκανα λοιπόν, με τις ίδιες προδιαγραφές, οι οποίες πιστεύω ότι ήταν πολύ σπουδαίες και σημαντικές.

Έχετε περάσει μια σοβαρή περιπέτεια με τη υγεία σας, η οποία σας οδήγησε στο χειρουργείο δύο φορές. Φοβηθήκατε;

Ήμουν απόλυτα ψύχραιμος. Έχω μάθει από τον πατέρα μου να μην φοβάμαι τίποτα, μέσα από τον τρόπο που μας εκπαίδευσε με τον αδερφό μου. Ένα ζήτημα υγείας σαν αυτό, δεν είναι κάτι το οποίο ξεπερνιέται, καθώς μου έχει αφήσει κάποια πράγματα που θα θυμίζουν πάντα αυτήν την περιπέτεια. Δεν έχω τις ίδιες αντοχές. Δύο χειρουργεία στον αυχένα είναι δύσκολη περίπτωση.