Ο Στράτος Τζώρτζογλου έξω απ’ τα δόντια – «Δεν άφησα κανέναν να με βιάσει σωματικά»

Στράτος Τζώρτζογλου

Χειμαρρώδης ο Στράτος Τζώρτζογλου στη νέα του συνέντευξη.

Στο περιοδικό ΕΓΩ και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου μίλησε ο Στράτος Τζώρτζογλου. Ο δημοφιλής πρωταγωνιστής αναφέρθηκε, μέσα σε όλα, στη σχέση του με τον Θεό καθώς και τις καταγγελίες που ήρθαν στο φως για τον θεατρικό χώρο και δυνάμωσαν το ελληνικό κίνημα #MeToo.

Επισκέπτεστε συχνά το Άγιο Όρος, θα σκεφτόσασταν να μείνετε εκεί για μεγάλο διάστημα;

Το Άγιο Όρος δεν σε κάνει άγιο, είναι πολύ προσωπική υπόθεση. Έχουμε δει πολλά καθίκια οι οποίοι έχουν το θρησκευόμενο περίβλημα… Κατά κάποιον τρόπο αυτοί αποτελούν αρρώστια για το σώμα της εκκλησίας. Δεν θα ήθελα να είμαι άλλος ένας που θα γελοιοποιήσω αυτό και θα δηλώσω ότι θα πήγαινα στο Άγιο Όρος. Το να πάω για ένα χρόνο, πιθανόν και να πάω, αλλά δεν με κάνει πιο άγιο. Τώρα αν πάω και πω ότι δεν θέλω να ξαναβγώ, δεν θα το δηλώσω. Θα είναι μια απόφαση ζωής. Θα το ανακαλύψουν οι άλλοι και θα πουν ότι ο Τζώρτζογλου από πρώην sex symbol της δεκαετίας του ’90 έγινε μοναχός. Ωραίος τίτλος, θα ασχοληθούν και λίγο τα μεσημεριανά θα γίνουν και κάποιες αναφορές και θα ξεχαστεί. Εγώ δεν θα το χρησιμοποιούσα ποτέ.

Πως σχολιάζετε το ελληνικό #metoo; Έχετε βιώσει κάποια κακοποιητική συμπεριφορά;

Όλοι τα έχουμε βιώσει και η μάνα μου που ήταν στο αντικαρκινικό και δούλευε ως τραπεζοκόμος έχει βιώσει. Είναι στην ανθρώπινη φύση να δημιουργούνται πηγαδάκια και κάποιοι να καταχρώνται την εξουσία τους. Δεν μπορώ να πω ότι σοκαρίστηκα, γιατί ήμουν πάντα μαχητής και προσπαθούσα να δεχθώ το κάθε πρόβλημα ως ευλογία. Αν έβγαινα και έλεγα ονόματα, δεν θα ωφελούσε σε κανέναν. Δεν άφησα όμως κανέναν να με βιάσει σωματικά. Προσωπικά τη ζήλια και τον φθόνο ως μορφή βιασμού την υφίσταμαι χρόνια, γι΄ αυτό και έκανα δουλειές μόνος μου. Για αυτό δεν υπήρχα στην τηλεόραση από το 2002 μέχρι το 2012.