«Ο Στάθης Ψάλτης “εγκλωβίστηκε” στην εικόνα που ήθελαν οι άλλοι γι’ αυτόν»

Στάθης Ψάλτης

«Ήταν “δώρο” για μένα που έπαιξα πλάι του, όπως παλαιότερα είχα παίξει με τον Κώστα Βουτσά στη “Νήσο” του Χρήστου Δήμα».

Στην εφημερίδα Real και τον Βασίλη Μπουζιώτη έδωσε συνέντευξη ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος. Ο γνωστός ηθοποιός, μάλιστα, αναφέρθηκε και στον Στάθη Ψάλτη, με τον οποίο είχαν μαζί γυρίσματα στην ταινία του Γιάννη Σμαραγδή για τη ζωή του Καζαντζάκη.

[dfp_ads id=236982]

Στην ταινία για τη ζωή του Καζαντζάκη, που έφτιαξε ο Γιάννης Σμαραγδής, κρατάς τον ομώνυμο ρόλο. Ενδιαφέρον στοίχημα;

Εξαιρετικά ενδιαφέρον και δυνατό. Για να τον ερμηνεύσω βούτηξα στο σπουδαίο έργο του, πότισα την ψυχή μου με τον πλούτο που υπάρχει στα κείμενά του, ταξίδεψα μαζί του στα μεγάλα ταξίδια του και “πλούτισα” από την εμπειρία αυτή.

Είχατε σκηνές και με τον Στάθη Ψάλτη…

Τα τελευταία του γυρίσματα. Σαν μικρό παιδί ήρθε σε αυτά. Σαν μαθητής. Μεγάλος ηθοποιός που “εγκλωβίστηκε” στην εικόνα που ήθελαν οι άλλοι γι’ αυτόν και δεν έκανε όλα όσα θα του έπρεπαν. Ήρθε με τόση ευγένεια, ένα ευγενές ξωτικό. Γλυκός και ταπεινός. Ήταν “δώρο” για μένα που έπαιξα πλάι του, όπως παλαιότερα είχα παίξει με τον Κώστα Βουτσά στη “Νήσο” του Χρήστου Δήμα. Μεγάλωσα βλέποντας αυτούς τους ανθρώπους και είχα την τύχη να τους “συναντήσω” πάνω στη δουλειά…