Ο Σωκράτης Αλαφούζος συγκινεί για τον αδελφό του που «έφυγε» όσο ήταν στην Αμερική

Σωκράτης Αλαφούζος

"Δεν είχαμε την ευκαιρία να μεγαλώσουμε μαζί" εξομολογείται ο Σωκράτης Αλαφούζος.

Στιγμές ανάμεσα σε Ελλάδα και Αμερική μοιράζει ο Σωκράτης Αλαφούζος τα τελευταία χρόνια και σήμερα μιλάει εφ’ όλης της ύλης στο Λοιπόν και τη δημοσιογράφο Ρενέ Σαραντινού. Μέσα σε όλα, ο γνωστός πρωταγωνιστής αναφέρεται στην απώλεια του αδελφού του.

Πως είναι τα πράγματα στην Αμερική με τον κορονοϊό; Κάποιοι άνθρωποι στην Ελλάδα αμφισβητούν την ύπαρξη του ιού.

Η Αμερική είναι μια μεγάλη χώρα με πολλά εκατομμύρια ανθρώπους, έχει πολλές κοινωνίες, άλλη είναι η κοινωνία της Καλιφόρνιας στην οποία ζω εγώ, είναι πιο προοδευτική. Η Αμερική δεν έχει δημόσια υγεία. Στην εποχή κορονοϊού, φρόντισε τους ανθρώπους, τα επιδόματα… Περάσαμε ένα διάστημα που πληρωνόμασταν και δεν είχαμε ανάγκη να βγούμε από το σπίτι για αρκετό διάστημα, είναι πιο οργανωμένα. Όπως κι εδώ, θα βρεις ανθρώπους που θα πουν ότι όλο αυτό είναι μια συνωμοσία, κι εκεί υπάρχουν άνθρωποι… αλλά εκεί έγινε πολιτικό το θέμα.

«Έχασες» τον αδελφό σου, ενώ βρισκόσουν στην Αμερική.

Ναι, ειδικά με τον αδελφό μου τον Γιώργο, που ήταν ετεροθαλής, από άλλη μητέρα, λόγω του πατέρα μου, δεν είχαμε την ευκαιρία να μεγαλώσουμε μαζί. Είμαστε 4 αδέλφια από τον πατέρα μου, από δύο μητέρες. Τα τελευταία χρόνια ήμασταν κοντά, η κόρη μου έκανε παρέα με τα εγγόνια του, είχα πάρει τα παιδιά μαζί για διακοπές, κι έτσι τον έβλεπα. Όταν είχα έρθει στην Ελλάδα, τον είχα δει στο νοσοκομείο, είχαμε κάποιες ελπίδες, όπως μου είχαν πει οι γιατροί, δυστυχώς δεν τα κατάφερε…