Ο Ρένος Χαραλαμπίδης εξομολογείται – «Όσες φορές “τα έχωσα”, δεν βγήκε αποτέλεσμα»

Ρένος Χαρλαμαπίδης

"Πρέπει να βλέπω το ταξίδι της ζωής μου σε βάθος χρόνου, κι όχι για το τι συμβαίνει αυτή την εποχή" τονίζει ο Ρένος Χαραλαμπίδης.

Σε μια εξομολόγηση καρδιάς προχώρησε ο Ρένος Χαραλαμπίδης στο Λοιπόν και τη δημοσιογράφο Ρενέ Σαραντινού. Ο αγαπημένος καλλιτέχνης ανέφερε, μέσα σε όλα, πως πια δεν μπαίνει σε μαύρες λίστες ενώ εξήγησε πως του πήρε δέκα χρόνια «από κομπάρσος, από 5ος, 4ος ρόλος, 3ος, 2ος και στη συνέχεια να γίνει πρωταγωνιστής».

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, ο Ρένος Χαραλαμπίδης παραδέχθηκε πως «δύσκολα πια μπαίνω σε “μαύρη λίστα”, με την έννοια ότι παίζω 30 χρόνια, είμαι από τους παλαιότερους της γενιάς μου. Όχι, δεν μπήκα ποτέ σε “μαύρη λίστα”, όμως χάλασε το κλίμα της δουλειάς, “χάλασαν” καρδιές, χάλασε η διάθεση, εκνευριστήκαμε και δεν βγήκε κάτι. Όμως, όσες φορές τα κακώς κείμενα προσπάθησα να τα πω μ’ έναν τρόπο δημιουργικό, τότε το πράγμα λειτούργησε».

«Πιστεύω ότι τα κακώς κείμενα όταν τ’ αναφέρεις σε συναδέλφους, για να έχει αποτελεσματικότητα η συζήτηση, πρέπει να γίνεται με πολιτισμό κι ευγένεια. Δεν είμαι από αυτούς που θα τα “χώσουν”, γιατί όσες φορές “τα έχωσα”, δε βγήκε αποτέλεσμα, μόνο ένας καυγάς, μια σύγκρουση, ένας τσαμπουκάς, αλλά δεν βελτιώθηκε η δουλειά» πρόσθεσε.

Ποιος είναι ο ορισμός του πρωταγωνιστή σήμερα, καθώς τα πράγματα έχουν αλλάξει, δίνοντας τη θέση τους σε μια εφήμερη ή πρόσκαιρη δημοσιότητα;

Σήμερα η έννοια του πρωταγωνιστή, εμπεριέχει και την έννοια την προσωπικότητας. Πρωταγωνιστής δεν είναι μόνο ένας καλός ηθοποιός που τον ξέρει όλη η Ελλάδα, αλλά που έχει και προσωπικότητα.

Μπορεί ένας κακός χαρακτήρας, να είναι καλός ηθοποιός;

Μπορεί ένας κακός χαρακτήρας να είναι ένας καλός ηθοποιός, γιατρός, δικηγόρος… Δυστυχώς ναι, γιατί το έχω δει να συμβαίνει. Βέβαια την πατάνε οι χαρακτήρες αυτοί, γιατί δεν μπορούν να περάσουν ένα όριο προς τα πάνω, έχουν χαμηλό “ταβάνι”. Ειδικά σήμερα, που με τα social media αποκαλύπτονται, γιατί παλιά δεν ήταν έτσι, τώρα ο χαρακτήρας βγαίνει μπροστά και σου βάζει το “ταβάνι” πού μπορείς να φτάσεις. Ένας κακός χαρακτήρας, αλλά ταλαντούχος ηθοποιός και δουλευταράς, φτάνει ψηλά, αλλά δεν υπερβαίνει το ψηλά για να πάει στο άριστο.