«Ο πρώτος ηθοποιός που παραιτήθηκε από τη «Λάμψη», ήμουν εγώ»

Λάμψη

"Αυτό, κάποια κυρία που παίζαμε μαζί την ενόχλησε και μάλιστα έγινε μπροστά μου."

Για τη συμμετοχή του στη «Λάμψη» αλλά και τον λόγο που παραιτήθηκε μίλησε ο Γιώργος Χριστοδούλου σε συνέντευξή του στο Λοιπόν και στην Μαρία Σοφιανού.

Μια από τις σειρές που έχτε πρωταγωνιστήσει ήταν και η «Λάμψη» η οποία είχε απίστευτα νούμερα τηλεθέασης. Πώς το βιώνατε εσείς όλο αυτό εκείνη την περίοδο;

Υπήρχε ένας γενικότερος αναβρασμός τότε, όπου και να πηγαίναμε. Στην αρχή δυσκολεύτηκα να το διαχειριστώ. Πήγαινες για καφέ και ξαφνικά έβλεπες τον κόσμο να σε κοιτάει. Ήταν πρωτόγνωρο. Πολύ ωραίο αλλά δύσκολα διαχειρίσιμο. Ευτυχώς όσοι είχαμε μυαλό στο κεφάλι μας το αντιμετωπίσαμε και πατούσαμε γερά τα πόδια μας στη γη. Πολλοί ηθοποιοί μετά από αυτή τη σειρά «καήκανε». Ο πρώτος ηθοποιός που παραιτήθηκε από τη «Λάμψη», ήμουν εγώ.

Γιώργος Χριστοδούλου

Γιατί παραιτηθήκατε;

Έκανα τότε στη σειρά έναν διπλό ρόλο, οι οποίοι είχαν μεγάλη επιτυχία. Αυτό, κάποια κυρία που παίζαμε μαζί την ενόχλησε και μάλιστα έγινε μπροστά μου. Γύρισε και είπε στον Νίκο Φώσκολο, «Έλα ρε Νίκο, πάλι;». Κάθε χρόνο λοιπόν όταν τελειώναμε, μας καλούσαν, κάναμε μια συνάντηση και υπογράφαμε τη νέα σύμβαση. Εκεί που μου έδωσε να υπογράψω το συμβόλαιο, μου ανακοίνωσε ότι δεν θα κάνω τον παπά, αλλά έναν αστυνομικό μέσα στο τμήμα. Του είπα ότι αν εσύ Νίκο δεν σέβεσαι αυτό που έχεις κάνει, εγώ θα το σεβαστώ. Τον ευχαρίστησα και έφυγα. Δεν μου το συγχώρησε για δύο χρόνια και κάποια στιγμή μου τηλεφώνησε συναντηθήκαμε και πρωταγωνίστησα στο «Εις θάνατον» που είχε τεράστια επιτυχία.