«Ο Πέτρος Φιλιππίδης ήταν εξαιρετικά επαγγελματίας αλλά τα υπόλοιπα… αποτρόπαια και φρικιαστικά»

Πέτρος Φιλιππίδης

"Δεν ξύπνησαν μια ωραία πρωία και βάλθηκαν να τον εξαφανίσουν".

Συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso παραχώρησε ο ηθοποιός Δημήτρης Γιώτης με αφορμή την παράσταση «Όταν ο Μενέλας συνάντησε την Ελένη» που περιοδεύει αυτό το καλοκαίρι». Μιλώντας στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Καραλή, μάλιστα, ο Δημήτρης Γιώργος αναφέρθηκε στην τηλεοπτική συνεργασία που είχε με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Τηλεοπτικά έχεις συνεργαστεί και με τον Πέτρο Φιλιππίδη. Πως ήταν η συνεργασίας σας και πως σχολιάζεις την αποφυλάκιση του;

Έχουμε συνεργαστεί στο «Αν υπήρχες, θα σε χώριζα» σε σενάριο της Έλενας Ακρίτας έχοντας εγώ τον ρόλο του Πιερ του χορογράφου. Ήταν εξαιρετικά επαγγελματίας, τελειομανής και συγκεντρωτικός. Η δική μας συνεργασία ήταν άψογη και υπήρχε μια αμοιβαία εκτίμηση. Δεν νομίζω ότι συζητάμε το μέγεθος του ταλέντου του, μα για τα υπόλοιπα δεν έχω λόγια.

Είναι αποτρόπαιες και φρικιαστικές καταστάσεις. Ούτε μπορώ να φανταστώ ότι είναι θέμα εκδίκησης και οργανωμένης στοχοποίησης και καταστροφής του. Δεν ξύπνησαν μια ωραία πρωία και βάλθηκαν να τον εξαφανίσουν.

Δημήτρης Γιώτης

Τα παιχνίδια που μπορεί να κάνουν οι δαίμονες του μυαλού του καθενός είναι προσωπική του υπόθεση, μόνο που στο διάβα του μη σκορπάει φόβο και τρόμο. Τι να σχολιάσω για την αποφυλάκιση του; Φυλακή είναι ο ίδιος μας ο εαυτός, η συνείδηση και η ντροπή μας!