Ο Παναγιώτης Στάθης απαντά για το λόγο που αποφάσισε να φύγει από το Star

Παναγιώτης Στάθης

Δείτε όλα όσα είπε ο Παναγιώτης Στάθης.

Από την “Ανάκριση” του Γρηγόρη Μελά στο περιοδικό “Τηλέραμα” πέρασε ο Παναγιώτης Στάθης, ο οποίος μίλησε για την πορεία του στο Star, αλλά και τους λόγους που αποφάσισε να αποχωρήσει από τον σταθμό.

«Στο πρώτο μου ζωντανό στην τηλεόραση, στη δίκη του παιδοκτόνου Μανώλη Δουρή στην Κόρινθο, δεν είχα επιστροφή ήχου, συνεπώς ξεκίνησα να μιλάω με το σήμα του ηχολήπτη. Σταμάτησα να μιλάω όταν το δελτίο είχε πάει τρία θέματα παρακάτω.

Δούλεψα επί 25 χρόνια στο Star ως δικαστικός συντάκτης και παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του σαββατοκύριακου. Το βήμα στην παρουσίαση το έκανα το 2001 με τον Σταμάτη Μαλέλη, επικεφαλής του ενημερωτικού και ειδησεογραφικού τομέα, ο οποίος απλά μου τηλεφώνησε ενώ ήμουν σε ρεπορτάζ και μου είπε: “Την Πρωταπριλιά θα πεις δελτίο”. Νόμιζα πως ήταν πρωταπριλιάτικο.

Έχω αρνηθεί στο παρελθόν να κάνω πρωινή εκπομπή γιατί θεωρούσα ότι δεν ταίριαζε το συγκεκριμένο στυλ στο προφίλ μου. Είχα πρόταση να φύγω από το Star όταν δεν πήρε τηλεοπτική άδεια το φθινόπωρο του 2016. Επέλεξα τότε να μείνω, για ηθικούς λόγους.

Η πιο συχνή ερώτηση που μου κάνουν είναι γιατί έφυγα από το Star. Η απάντηση είναι γιατί δεν είχα τίποτε άλλο να κάνω. Ξεκίνησα ρεπόρτερ και κατέληξα κεντρικός παρουσιαστής. Εν ολίγοις, το Star είναι σαν το πατρικό μου, θα το αγαπάω πάντα, αλλά ήθελα να μείνω αλλού», είπε ο Παναγιώτης Στάθης.