Ο Παναγιώτης Πετράκης σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση για την προσωπική του ζωή

Παναγιώτης Πετράκης

Δείτε όλα όσα είπε ο Παναγιώτης Πετράκης σε συνέντευξή του.

Στο περιοδικό “Λοιπόν” και τη Ρενέ Σαραντινού έδωσε συνέντευξη ο Παναγιώτης Πετράκης, ο οποίος προχώρησε σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση για την προσωπική του ζωή.

Το «ταμείο» της επαγγελματικής πορείας σου έχει «ρίξει» την προσωπική ζωή σου;

Η προσωπική μου ζωή δεν ήταν ποτέ το μεγάλο μου φόρτε. Δεν τα πήγα ποτέ καλά με τα προσωπικά μου, οπότε έριξα το βάρος πολύ περισσότερο στη δουλειά μου, από εκεί έπαιρνα πολλή ικανοποίηση, επιβεβαίωση, θαυμασμό, αγάπη, πράγματα τα οποία δεν έλαβα έτσι, απλόχερα, στην προσωπική μου ζωή. Ίσως κι εγώ, σαν «παιδάκι πληγωμένο», να στράφηκα και να έριξα το βάρος περισσότερο στην επαγγελματική μου ζωή… Ίσως σ’ αυτό να συνεχίσω να επενδύω, όλα τ’ άλλα έχουν μείνει πίσω.

Δεν βρήκες τον άνθρωπο που ενεργοποίησε δίπλα σου πράγματα;

Όχι, τα προσωπικά μου μού έδιναν περισσότερο απογοητεύσεις και λύπες… Οπότε, όχι… Δεν είμαι κλειστός, δεν έχω ρίξει ρολά, αλλά δεν περιμένω και πολλά. Όμως, έχω βρει τη γαλήνη και τις ισορροπίες με τον εαυτό μου, τη χαρά να μπορώ να είμαι καλά μόνος μου. Θέλει αναζήτηση…

Μόνο δίνοντας προτεραιότητα στη δουλειά του δεν μπορεί να λειτουργήσει ένας καλλιτέχνης;

Ναι, συμφωνώ…

Πολλοί καλλιτέχνες έχουν «βουλιάξει» από τα προσωπικά τους, καθώς έδιναν περισσότερη προσοχή αφήνοντας την καλλιτεχνική πορεία τους.

Ναι, το ξέρω… Βέβαια, μια έντονη προσωπική ζωή, με έρωτες, πάθη, δίνει τροφή στην καλλιτεχνική υπόσταση, είναι υλικό που το χρησιμοποιείς μετά σε ρόλους. Όταν ζεις όπως ζω εγώ, πρέπει να δημιουργήσεις πράγματα περισσότερο με τη φαντασία σου. Όλα έχουν το καλό και το κακό στη… ζυγαριά της ζωής.