Ο Νίκος Πορτοκάλογλου μιλά για το «Μουσικό κουτί» που θα φιλοξενεί… TV άστεγους καλλιτέχνες

Νίκος Πορτοκάλογλου

Τι ακριβώς θα δούμε στη νέα μουσική εκπομπή της ΕΡΤ αποκαλύπτει ο Νίκος Πορτοκάλογλου σε συνέντευξη του.

Για πρώτη φορά στην παρουσίαση θα βρεθεί σύντομα ο Νίκος Πορτοκάλογλου μέσα από τη νέα, πρωτότυπη εκπομπή «Μουσικό κουτί» στην ΕΡΤ. Ο γνωστός καλλιτέχνης μίλησε για αυτήν αποκαλύπτοντας τα πάντα στη δημοσιογράφο Χρύσα Παχούμη και το περιοδικό Τηλεθεατή.

Πως προέκυψε η συνεργασία σας με την ΕΡΤ;

Υπήρξε μια κρούση από την ΕΡΤ για το αν θα με ενδιέφερε να τους παρουσιάσω μια πρόταση για μουσική εκπομπή, καθώς έψαχχναν κάτι που να μη στηρίζεται σε ξένο format ούτε σε κάποια ιδέα από αυτές που υπάρχουν σε άλλες ελληνικές μουσικές εκπομπές.

Δεν σκεφτήκατε «τι δουλειά έχω εγώ με την τηλεόραση»;

Ομολογουμένως, δεν έχω πολύ καλή σχέση με την τηλεόραση όλα αυτά τα χρόνια της επαγγελματικής διαδρομής μου. Σκέφτηκα ότι κάθομαι απ’ έξω και θα κάνω αντιπολίτευση ή θα πάρω το ρίσκο και την ευκαιρία που μου δίνεται να κάνω αυτό που προσωπικά μου λείπει ως τηλεθεατή. Να κάνω την προσπάθεια να φτιάξω μια εκπομπή που να μπορέσει να φιλοξενήσει τους τηλεοπτικά άστεγους καλλιτέχνες. Αυτούς που δεν χωράνε στο τηλεοπτικό τοπίο, όπως υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια.

Με ποιο μηχανισμό θα λειτουργεί το «Μουσικό κουτί»;

Η εκπομπή θα είναι μια συνάντηση μουσικών σε ένα σπίτι και όχι σε ένα τηλεοπτικό πλατό ή σε μια απομίμηση μαγαζιού. Στο σπίτι ενός μουσικού συναντιούνται φίλοι, συνάδελφοι. Και μέσα σε ένα φιλικό πνεύμα, μέσα από ερωτήσεις, αποκαλύπτονται οι πιο κρυφές πλευρές του καλεσμένου. Οι καλεσμένοι σε κάθε εκπομπή είναι δύο και θα κάνουν και μια επιλογή τραγουδιών, μέσα από ένα ταξίδι σε μνήμες και βιώματα στα παιδικά, εφηβικά και νεανικά τους χρόνια. Οι επιρροές που τους σημάδεψαν. Εκτός από τα δικά τους τραγούδια θα ερμηνεύουν και τραγούδια, ελληνικά και ξένα, που συνδέονται με βιώματα και σημαντικές στιγμές της ζωής τους.

Με συμπαρουσιάστρια την ταλαντούχα Ρένα Μόρφη…

Συνάδελφο από τη νέα γενιά. Είναι μια εξαιρετική τραγουδίστρια. Ήδη ετοιμάζουμε και ένα τραγούδι μαζί, με τίτλο «Ένα νέο καλό».