Ο Μάρκος Σεφερλής εξηγεί πως δεν ενδιαφέρεται για τη μαρκίζα – «Δεν έχω τέτοια θέματα»

Μάρκος Σεφερλής

"Ποτέ δεν απαίτησα να μπει κάπου το όνομα μου..."

Ο Μάρκος Σεφερλής παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και τη δημοσιογράφο Ρενέ Σαραντινού με αφορμή το επιτυχημένο μιούζικαλ Hairspray που συνεχίζει το ταξίδι του στο θέατρο Ακροπόλ. Ο αγαπημένος ηθοποιός αναφέρθηκε, μέσα σε όλα, στο ζήτημα της μαρκίζας εξηγώντας πως δεν θα είχε πρόβλημα να πήγαινε και… δεύτερο όνομα σε παράσταση!

Θα πήγαινες «δεύτερο όνομα» στη μαρκίζα;

Ναι, θα πήγαινα «δεύτερο όνομα» γιατί ποτέ δεν είχα θέμα με τη μαρκίζα, ακόμα κι όταν έκανα τηλεόραση, που ήμουν πολύ επίκαιρος και ήμουν στα σχήματα, πριν κάνω τις δικές μου δουλειές. Ποτέ δεν διεκδίκησα πού θα μπει το όνομα μου. Αυτό λέω και στους ηθοποιούς που είναι μαζί μου όλα αυτά  τα χρόνια, πως ο καθένας παίρνει ότι του αξίζει επάνω στη σκηνή. Ποτέ δεν απαίτησα να μπει κάπου το όνομα μου, υπάρχει μια ιεραρχία και ποτέ δεν είχα δημιουργήσει πρόβλημα, ούτε ήμουν δυσαρεστημένος, Κάθε φορά με έβαζαν εκεί που οι ίδιοι το θεωρούσαν σκόπιμο για τη δουλειά.

Το συζήτησες με τον Κώστα Κόκλα και την Ντορέττα Παπαδημητρίου;

Όχι, δεν ανακατεύτηκα καθόλου. Είθισται στην παράσταση αυτή, σε όλες τις χώρες, ο ηθοποιός που κάνει τη μάνα, σε όλους τους θιάσους, να είναι πρώτος και να ηγείται του θιάσου. Δεν το συζήτησα, δεν έθεσα βέτο, ούτε μπήκε όρος σε κανένα συμβόλαιο. Ο παραγωγός παίρνοντας έναν ηθοποιό στον οποίο ποντάρει, σίγουρα θα τον βάλει στη θέση που εκείνος κρίνει ότι θα είναι συμφέρουσα.

Δεν θα σε ενοχλούσε αν δεν συνέβαινε αυτό;

Όχι, δεν έχω τέτοια θέματα. Δεν κάνω αυτή τη δουλειά για να προβληθώ και να βλέπω το όνομα μου, αλλά γιατί θέλω να περνάει καλά ο κόσμος, μέσα από αυτή τη δουλειά λυτρώνομαι κι εγώ, περνάω καλά.