Ο Μάνος Πετούσης για τη συμμετοχή του στους Δύο Ξένους και τον Νίκο Σεργιανόπουλο

Μάνος Πετούσης

«Μου έχουν μείνει η ευγένειά του, η καλοσύνη του, ο επαγγελματισμός του και η γλύκα που εξέπεμπε ως άνθρωπος στη διάρκεια των γυρισμάτων», λέει ο Μάνος Πετούσης.

Συνέντευξη στο περιοδικό «7 μέρες tv» και τον Γιάννη Βίτσα έδωσε ο Μάνος Πετούσης. Ο γνωστός ηθοποιός απάντησε, μεταξύ άλλων, και για τον αείμνηστο Νίκο Σεργιανόπουλο.

Μετράτε τριάντα χρόνια ως ηθοποιός και σκηνοθέτης. Εκτός όμως από το θέατρο έχετε περάσει από σειρές όπως οι Δύο Ξένοι, οι Μάγισσες της Σμύρνης και το Νησί. Τι θυμάστε από αυτές;

Στους Δύο Ξένους ήμουν πολύ μικρός και ήταν όλα πρωτόγνωρα, καινούργια και μαγικά. Θυμάμαι τον Νίκο Σεργιανόπουλο που δυστυχώς δεν είναι πια στη ζωή. Μου έχουν μείνει η ευγένειά του, η καλοσύνη του, ο επαγγελματισμός του και η γλύκα που εξέπεμπε ως άνθρωπος στη διάρκεια των γυρισμάτων.

Από τις Μάγισσες της Σμύρνης είναι πολύ έντονες οι μνήμες μου στην Κωνσταντινούπολη, που είχαμε πάει με τη Μαρία Τζομπανάκη, τον Νίκο Ψαρρά και τον Θανάση Κουρλαμπά. Είχαμε περάσει πραγματικά υπέροχα. Ήταν μια σειρά που την αγάπησε και ο κόσμος, αλλά και εμείς που συμμετείχαμε. Ήταν ξεχωριστές οι στιγμές που ζήσαμε με τους συναδέλφους στην Πόλη γιατί όταν είσαι εκτός Αθηνών και περνάς όλη τη μέρα μαζί τους, έχεις την ευκαιρία να τους γνωρίσεις καλά και να κρατήσεις μνήμες από αυτούς. Θυμάμαι με τον Νίκο φύγαμε κάποια στιγμή από το γύρισμα και έτσι όπως είμαστε ντυμένοι με ρούχα εποχής και με τα ψεύτικα μουστάκια μας, πήγαμε στην Αγιά Σοφιά. Είναι συγκλονιστικό το πώς μας αντιμετώπιζαν οι άνθρωποι εκεί. Μας έδειχναν με κάθε τρόπο την αγάπη τους, γνωρίζοντας πως κι εγώ και ο Νίκος είμαστε Έλληνες.

Από το Νησί έχω τις πιο πολλές μνήμες. Αυτό συζητάμε με τον Στέλιο Μάινα και τη Μαρία Πρωτόπαππα στα γυρίσματα του Σασμού. Μείναμε για περισσότερο από ένα χρόνο στην Κρήτη. Εκεί, περιμέναμε ο ένας τον άλλον να τελειώσει το γύρισμα για να βρεθούμε όλοι μαζί κάτω στην Πλάκα, σε τραπέζια με ρακές και φαγητά, διασκεδάσεις και γλέντια. Ήμαστε όλη μέρα μαζί. Δεν είχαμε το άγχος να τελειώσουμε το γύρισμα και να φύγουμε γιατί είχαμε θέατρο ή κάποια άλλη υποχρέωση. Η δουλειά μας ήταν μόνο τα γυρίσματα της σειράς.