Ο Ιβάν Σβιτάιλο για τη μάχη του με το αλκοόλ: «Κινδύνευα και οδηγούμουν στην καταστροφή»

Ιβάν Σβιτάιλο

«Συνειδητοποίησα πως το μόνο που έχω να κάνω είναι να πάω προς το φως και να σηκωθώ», λέει ο Ιβάν Σβιτάιλο.

Ο Ιβάν Σβιτάιλο έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό ΕΓΩ και τον Ανδρέα Θεοδώρου. Ο γνωστός ηθοποιός και χορευτής απάντησε, μεταξύ άλλων, και για τη μάχη που έδωσε με το αλκοόλ.

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να μιλήσεις ανοιχτά για τη μάχη σου με το αλκοόλ;

Όλοι οι άνθρωποι για να φτάσουμε σε ένα επίπεδο αυτογνωσίας, πρέπει να βουτήξουμε και στα φωτεινά πράγματα και στα σκοτάδια μας. Να τα κατανοήσουμε και να τα επεξεργαστούμε. Εγώ βούτηξα στην αυτοκαταστροφή και αυτό ήταν δείγμα ότι κάτι δεν είχα επεξεργαστεί σωστά. Αλλά ακόμη και αυτό το βραχυκύκλωμα, ήταν κάτι που χρειαζόταν. Μέσα από τον αλκοολισμό έμαθα να αγαπάω ακόμη πιο ουσιαστικά τον εαυτό μου.

Στο αλκοόλ οδηγήθηκες εξαιτίας του πατέρα σου;

Ήταν βαριά αλκοολικός και καμιά φορά δεν ξέρω, ίσως ταυτιζόμαστε με τα αρνητικά. Το γεγονός πάντως ότι τα αποδέχεσαι και μπορείς να κρίνεις είναι ίσως αυτός ο δρόμος μέσα από τον οποίο βρίσκεις τη δύναμη να επαναφέρεις τον εαυτό σου σε μια υγεία.

Πώς κατάφερες να ξεφύγεις από το αλκοόλ;

Κατάλαβα ότι κινδύνευα και οδηγούμουν στην καταστροφή. Συνειδητοποίησα πως το μόνο που έχω να κάνω είναι να πάω προς το φως και να σηκωθώ. Είμαι συνηθισμένος εργάτης και στρατιώτης. Ήξερα πως ο μόνος τρόπος για να επαναφέρω το πνεύμα μου, ήταν να επαναφέρω και το σώμα μου. Ακόμη και όταν έφτασα πάντως 140 κιλά εξαιτίας αυτού, δεν τρόμαξα με τον εαυτό μου. Αποκόμισα πολλά μέσα από αυτό…