Ο Ησαΐας κρίνει τους κριτές του Just the two of us

Διαβάστε τι λέει για το μουσικό show του MEGA και τη συγκλονιστική ιστορία της ζωής του πατέρα του.

«Δεν μπορώ να ξέρω τι θέλει να αποδείξει ο καθένας. Δεν είναι όλοι άγιοι, είναι ψώνια με την καλή έννοια και προσπαθούν να κάνουν ότι καλύτερο. Κι εγώ προσπαθώ να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό», λέει για τους συμπαίκτες του ο Ησαΐας Ματιάμπα, στη συνέντευξη που έδωσε στη Χρίσλα Γεωργακοπούλου για το περιοδικό People.

Για του κριτές του «just the 2 of us», ο τραγουδιστής επισημαίνει ότι «όσον αφορά στη μουσική και την ερμηνεία ο Κώστας Τουρνάς και ο Στέφανος Κορκολής είναι οι πιο ακριβείς. Η Λυδία είναι γενικότερα υπέροχη και η Αθηναΐς Νέγκα είναι μια ραδιοφωνική παραγωγός που έχει άποψη, άσχετα αν συμφωνούν ή όχι μαζί της».

Στη συνέντευξή του, ο Ησαΐας Ματιάμπα αποκαλύπτει για πρώτη φορά την περιπετειώδη ζωή που έχει ζήσει ο πατέρας του. «Ο πατέρας μου έφυγε ως πολιτικός πρόσφυγας από το Ζαΐρ όταν ήταν 17 χρόνων. Ήταν στα χωράφια χωρίς γονείς και με τον τρόμο και το έγκλημα να κυριαρχούν στη ζωή του. Ήρθε στα Γιάννενα, έμαθε γρήγορα τα ελληνικά και μπήκε στην ιατρική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στα 21 του. Με τη μητέρα μου ερωτεύθηκαν με την πρώτη ματιά και έτσι ξεκίνησε για τους δυο τους μια μεγάλη ιστορία αγάπης με δυσκολίες και αντροπές».

Οι δυσκολίες για την οικογένεια του τραγουδιστή δεν τελείωσαν όμως εκεί. «Την εποχή που ο πατέρας μου χρώσταγε μόνο δύο μαθήματα για το πτυχίο του και είχε έτοιμη δουλειά ως γιατρός, πήρε το μεγαλύτερο ρίσκο στη ζωή του. Έφυγε με δύο φίλους του για το Ζαΐρ να βρει διαμάντια και να τα φέρει στην Ελλάδα για να βελτιώσει της συνθήκες ζωής της οικογένειάς του. Εκεί τον συνέλαβαν και για έξι χρόνια έζησε βασανιστήρια, εξευτελισμούς και δολοφονίες μπροστά στα μάτια του», λέει ο Ησαΐας και καταλήγει: «Οι δικοί μου δεν εγκατέλειψαν ποτέ ο ένας τον άλλο. Αγαπιούνται πολύ. Αυτό κι αν είναι μάθημα ζωής».