Ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος, όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί, στο άλμπουμ της ζωής του

Ιορδάνης Χασαπόπουλος

Από την Ξάνθη ως την Αθήνα και το MEGA ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος!

Στην On Time και τη δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη επέλεξε ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος, ο παρουσιαστής της καθημερινής εκπομπής «Κοινωνία ώρα MEGA» να ξεφυλίσσει το άλμπουμ της ζωής του. Σε κάθε περίπτωση, ομολογουμένως, άλλος άνθρωπος χρόνια με τα χρόνια ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής του MEGA.

Γεννήθηκα το 1962 στην Ξάνθη. Μεγάλωσα στην ιστορική συνοικία των 12 Αποστόλων. Εκεί πήγα δημοτικό, στο ιστορικό 3ο Δημοτικό Ξάνθης. Θυμάμαι πολύ γλυκά αυτά τα χρόνια που παίζαμε μπάλα στις πλατείες μαζί με τα παιδιά από τους μαχαλάδες όπου κυρίως ζούσαν Πομάκοι. Ο πατέρας μου δούλευε οδηγός στα λεωφορεία και η μητέρα μου δεν εργαζόταν.

Ο αδελφός μου γεννήθηκε όταν ήμουν επτά χρονών. Όταν τελείωσα το δημοτικό αποφάσισαν οι γονείς μου να έρθουμε και να ζήσουμε στην Αθήνα, στη Νίκαια. Στη Νίκαια τελείωσα το γυμνάσιο.

Ο πατέρας μου συνέχισε να εργάζεται οδηγός και η μητέρα μου ξεκίνησε να δουλεύει σε μια εταιρεία. Στο σχολείο δεν ήμουν από τους άριστους, ήμουν μαθητής του 16-17. Μετά το Γυμνάσιο φοίτησα σε μια σχολή Ηλεκτρολόγων και αμέσως μετά πήγα στο Εργαστήριο Δημοσιογραφίας. Ήταν πάντα στο μυαλό μου η δημοσιογραφία, αυτό ήθελα να κάνω. Όταν τελείωσα το σχολείο και ενώ σπούδαζα παράλληλα για βιοποριστικούς λόγους ξεκίνησα να εργάζομαι σε μια ναυτιλιακή εταιρεία. Με τα πρώτα μου χρήματα αγόρασα μια βέσπα. Αυτή τη βέσπα την κράτησα πολλά χρόνια. Μετά, όταν ξεκίνησα να κάνω ρεπορτάζ πήγαινα παντού με αυτή τη βέσπα. Είχε γίνει το σήμα κατατεθέν μου. Η αγάπη μου για τις μηχανές δεν σταμάτησε ποτέ και αργότερα που είχα τη δυνατότητα την αντικατέστησα με μια μεγαλύτερη. Τα τελευταία τρία χρόνια κυκλοφορώ με αυτοκίνητο.

Πρώτη δουλειά στη δημοσιογραφία ήταν στην Αυγή. Έξι μήνες άμισθος. Η διαδρομή μετά ήταν : «Επικαιρότητα», Αθήνα 9,84, ΣΚΑΙ (ο πρώτος ΣΚΑΙ επί Μαλέλη) και το 1994 πήγα στο MEGA. Έκανα ελεύθερο πολιτικό και μετά μου έδωσαν το κυβερνητικό ρεπορτάζ. Επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ.

Θυμάμαι εκείνες τις ταραγμένες περιόδους επί Ανδρέα Παπανδρέου με όλα όσα είχαν γραφτεί για τη βίλα στην Αγράμπελη είμαι ένα βράδυ έξω από το σπίτι (έτσι κι αλλιώς για μέρες είχα μαζί με τον καμεραμάν στασίδι εκεί) όπου με ειδοποιούν ότι θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος. Το ρεπορτάζ τον ήθελε τότε εκνευρισμένο με όσα γράφονταν για τη βίλα της Αγράμπελης. Περιμένοντας να βγει ο Γιαννόπουλος του ζητάω δήλωση και μου λέει με το γνωστό του μπρουτάλ ύφος «ε όχι και να μας ρίξουν για ένα κωλόσπιτο». Την επόμενη η φράση αυτή ήταν πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες.

Με το πολιτικό ρεπορτάζ είχα την ευκαιρία να κάνω πολλά ταξίδια, στην Κίνα, στη Ρωσία, στην Ιαπωνία, στη Χιλή. Κάλυπτα επί μια 10ετία τις αποστολές του πρωθυπουργού και του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στην Ξάνθη, στη πατρίδα μου πηγαίνω συχνά, στο πατρικό σπίτι της γιαγιάς. Ένα παραδοσιακό κτίσμα του 1920 που θα ήθελα να ανακαινίσω και κάποια στιγμή – όταν αποσυρθώ από τη δημοσιογραφία- να πάω εκεί να ζήσω.

Εχω έναν γιό 27 ετών που έχει σπουδάσει Οικονομικά και αυτό τον καιρό κάνει το μεταπτυχιακό του στην Αμερική.