Ο Ηλίας Μαμαλάκης για το τέλος της εκπομπής «Μπουκιά και συχώριο»

Ηλίας Μαμαλάκης

«Ενώ όλοι θαυμάζουν την εκπομπή που έκανα από το 2011 που ήταν η τελευταία μου επαγγελματική εμφάνιση στην τηλεόραση, δεν μου έχει γίνει καμία πρόταση», λέει ο Ηλίας Μαμαλάκης.

Στο περιοδικό «Λοιπόν» και τη Μαρία Σοφιανού έδωσε συνέντευξη ο Ηλίας Μαμαλάκης. Ο γνωστός μάγειρας μίλησε, μεταξύ άλλων, για το «Μπουκιά και συχώριο» που παρουσίαζε, ενώ τόνισε πως θα ήθελε να κάνει μια αντίστοιχη εκπομπή.

Τηλεοπτικά θα σας δούμε κάποια στιγμή πάλι;

Θα ήθελα να κάνω κάτι ταξιδιωτικό, κάτι με εξωτερικά γυρίσματα. Για κάποιο παράξενο λόγο, ενώ όλοι θαυμάζουν την εκπομπή που έκανα από το 2011 που ήταν η τελευταία μου επαγγελματική εμφάνιση στην τηλεόραση, δεν μου έχει γίνει καμία πρόταση.

Παρόλο που προσπάθησα σε ορισμένες περιπτώσεις και έδωσα σενάρια και ιδέες, δυστυχώς δεν ευδοκίμησε κάτι. Η τηλεόραση από το 2010 έχει μπει σε μεγάλη κρίση, μειώθηκαν οι διαφημιστικές δαπάνες και πολλά νέα παιδιά που ήθελαν να βγουν στην τηλεόραση, έβρισκαν μόνοι τους χορηγούς και την πήγαιναν δωρεάν στα κανάλια.

Εγώ δεν μπορούσα να το κάνω αυτό, με τα projects που επιθυμούσα. Δεν ήταν εφικτό. Μάλιστα ένας καναλάρχης για μια συγκεκριμένη εκπομπή που είχα προτείνει είχε ενθουσιαστεί, αλλά μετά δεν με ξανά πήρε ποτέ τηλέφωνο.

Το «Mπουκιά και συχώριο» γιατί σταμάτησε;

Εγώ έκανα μια διακοπή γιατί είχα βαριά άρρωστη τη σύζυγό μου και η αλήθεια είναι πως δεν το χειρίστηκα και πολύ καλά. Δεν είμαι καλός στη δημόσιες σχέσεις. Το άφησα και με άφησε. Όποιος θέλει, ξέρει πού να με βρει…

Αν σας πρότειναν να κάνετε την ίδια εκπομπή, θα την κάνατε;

Ναι, αμέ, φυσικά! Με μεγάλη χαρά!